8 entry daha
  • kendisinden dunyanin en onde gelen universitelerinin master programlarina basvurmak icin referans mektubu istediginizde "sen dolduruver onlari, yaz bir seyler ben altina imzayi atarim" diyebilen, turkiye'de akademisyen oldugunu zanneden binlerce akademisyenden biri. derslerindeki lay lay lom havasi, bir cok ogrencinin isine gelir ve cok severler mesut casin'i. maalesef mezun oldugum okulun bolumunde profesor sayisi en fazla 3 tane oldugu icin, ve zamaninda bu degerli(!) akademisyenden ders aldigim icin sartlar beni kendisinden referans mektubu almaya zorlamistir.

    referans mektubu davasina gelince odasinda gecen aramizdaki diyalogu aynen aktariyorum:

    mhc: ne haber oglum neler yapiyorsun yurt disinda?
    it: iyiyim hocam iste ne olsun is guc kosusturmaca..
    mhc: ne oldu simdi nedir o elindeki belgeler?
    it: hocam sizden mumkunse referans mektubu alabilir miyim? su, su, su ve su universitelere basvurucam bu belgelerde bu universitelerin sizden doldurmanizi rica ettikleri formlar mumkunse doldurup ayrica da kisa bir referans mektubu yazabilir misiniz?
    mhc: ha tamam! sen dolduruver onlari benim yerime, yaz iste kafana gore bir seyler ben altini imzalarim.
    it: peki hocam cok sagolun eksik olmayin, ben hemen disarida bir seyler yaziveririm sizde hemen altina atarsiniz imzayi ben gelirim 2 dakkaya.. hoscakalin hocam.. (aniden kalktim ve tabiiki de geri donmedim odasina)
    mhc: hadi bakalim..

    isin ilginci bunun aynisini hasan koni'de yapti. hic ciddiye alinmadim ya uzuluyorum bazen. fakat tabii zaman kaybi yanii bu tip seylerle ugrasmak.
350 entry daha
hesabın var mı? giriş yap