5 entry daha
  • http://www.ntvmsnbc.com/id/25145743/

    habere göre;

    kırklareli üniversitesi teknik bilimler meslek yüksek okulu gıda teknolojisi bölümü öğrencileri, bağlardan topladıkları üzümleri bir takım işlemlerden geçirdikten sonra hardaliye olmak üzere bekleme kaplarına bırakıyorlar.

    bu hardaliyeler ''kırklareli üniversitesi'' amblemli şişelere konularak kırklareli üniversitesi rektörlüğüne gönderiliyor.

    rektörlük ise hardaliyeyi kırklareli'nin tanıtımına katkı sağlamak için ön planda tutuyor.

    teknik bilimler meslek yüksekokulu müdürü ve gıda teknolojileri bölümü öğretim üyesi yrd. doç. dr. sadık uçar, atatürk'ün talimatlarını göz önünde bulunarak 2 yıldır çalışmaların sürdüğünü bu yılda üretime başladıklarını söyledi.

    hardaliye'nin büyük pazarlara açılabilecek, geleneksel ürünlerden biri olduğunu belirten uçar, üretimden para kazanmak yerine milli içecek haline getirmek, kalıplaştırmak ve uluslararası boyutlara taşımak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

    insanların sağlığına faydalı, alkol içermeyen bu ürünü tüketime sunmaya çalıştıklarını ifade eden uçar, okuldaki kapasitelerinin bin 500 ton olduğunu ancak bu miktarın ilerideki yıllarda talebe göre arttırılmasının mümkün olduğunu bildirdi.
58 entry daha
hesabın var mı? giriş yap