3 entry daha
  • hali hazırda türkiye liginin en formda kalecisi. antep ligin en az gol yiyen takımlarından biri, bunun sebebi iyi defans yapmalarıyla açıklanacak gibi değil zira rakibe poz veriyorlar. bu noktada kaleci faktörü devreye giriyor. üstün performansıyla takımına puanlar kazandırıyor.

    galatasaray için devre arasında olası bir yabancı kaleci transferinden söz ediliyor, misal doni'nin adı öne çıkıyor. ufuk ceylan'ın iyi bir kaleci olmak için gerekli yeteneklere ve fiziksel özelliklere sahip olduğunu görmek zor değil lakin kafa olarak, olgunluk olarak henüz kaleye hazır değil. galatasaray ilk yarının sonunda ligde iddiasını kaybetmiş bir durumda olursa yabancı kaleci alınmasını istemem. ligin kalanı ufuk ceylen'ın olgunlaşmasına ayrılabilir. fakat devre arasına iyi girersek, takım iyi giderken kaleci sırıtıyor olursa; dillendirilen yabancı transferi hayata geçirilebilir.

    bu noktada yurtdışından iyi bir kaleci almak çok maliyetli olur. bonservis ödeneceği kesin gibi üstelik nerden baksak yıllık 2 milyon euro civarı ücret alan kaleciler söz konusu, en azından türkiye'ye getirmek için ücretler bu seviyeye çıkar. üç sene alacağı ücret artı bonservis parası göz önüne alındığı zaman antep'e verilecek bonservis parası ile oyuncuya ödenecek ücret hem daha hesaplı hem de bilinen, ülkeyi tanıyan bir kaleciyi almak söz konusu. yıllık beş yüz bin dolar civarında kazanan bir oyuncuyu bir milyon dolar civarı almak, üç senelik bir sözleşmeyle bunu yapmak makul olur.

    sözün özü; galatasaray yabancı kaleci alacaksa, o kaleci bu kaleci olmalıdır.
88 entry daha
hesabın var mı? giriş yap