1 entry daha
  • 2010 yılı itibariyle çok değişken bir piyasaya sahiptir. gördüğüm kadarıyla kızılay bu sene kurban fiyatını 410 tl olarak belirlemiş. hayvan pazarına gidip piyasanın nabzını yakından tutmadım ama haberlerden öğrendiğim kadarıyla küçükbaşlar 550-600 tl civarında satılmakta. kesim ücreti de hariç. kızılayın toplu alım yapacağını, bağışlardan toplanan gelirlerin vergiden muhaf olacağını ve bu işten kâr gütmeyeceğini varsayarak diyorum ki 410 tl masrafları karşılamaya yetecek derecede makul durmaktadır. bir de deniz feneri derneği standı gördüm üsküdarda. bu arkadaşlar da fiyatı 300 tl belirlemişler. kızılay ile karşılaştırıldığında vergisel olarak bir dezavantajı var mı tam bilmiyorum fakat yine de arada %25 gibi bir ucuzluk var ki gözlerden kaçmıyor değil. hadi deniz feneri derneği de bu işi 300 tlye yapabiliyor, bir ticaret ve yönetim harikası olarak. buna da eyvallah.* bir de aynı yerde* ihh standı gördüm. bu arkadaşlar da fiyatı 200 tl olarak belirlemişler. oha değil mi? 410 tl makul dedik 300 tl çoook zor ama neyse dedik, ama ali sami demedik 200 tl ne demek? arkadaşlar bir ufak numara yapmışlar yalnız belirtilen fiyat ile kurban yurt dışında kesilecek. şimdi çok da umurumda değil aslında. bana ne, kim kime istiyorsa versin vekalet neyin geçsin havaleyi yatsın aşağı.. ama bu durumu takip eden bir kurum, kuruluş olması gerekirdir diye düşünmeden edemiyorum. birbirinden farklı insani yardım dernekleri ne idüğü belirsiz koşullar altında milletten para toplayarak kurban kesiyorlar. yersen.

    bu noktada devlet buna müdahale etsin gibi bir marjinal çözümüm yok. lakin ne var ki aklıma fikirler gelmiyor değil. çgasv* kısaltmasıyla bir dernek kurup 2012'de kurban bağışlarınızı ben toplayacağım. sonra da islami şartlar altında kesicem kurbanları. hatta bomba kampanyalarım da olacak, örneğin bir internet sayfası açarak sanal ortamda yedi kişi birleşip boğaya girme projem var. bağışseverler üyelik açarak profil oluşturabilecek ve diğer bağışseverleri görebilecekler. süper yani.

    kurban bağışı bedelini de ihh ne alıyorsa yarısı olarak belirledim. 100 tl falan iyidir yani her türlü bayram ederim diye düşünüyorum. ali ağaoğlu 10.000 tl peşinle nasıl daire satıyorsa ben de 100 tl bağışla kurban kesiyorum.

    değerli kurbanlar bayramınız mübarek olsun.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap