2 entry daha
  • fabrikalarda genel olarak mekanik bakım ve elektrik bakım olarak 2 ye ayrılan ancak yine genel olarak bakım müdürlüğü ya da bakım takımı isminde tek çatı altında faaliyet gösteren oluşumların mühendis kadrosu bakım onarım mühendisi olarak adlandırılır. piyasada yapılabilecek en çile dolu, en özverili mesleklerdendir zira bu meslek grubunun üyeleri genel olarak 08:00 - 18:00 mesai saatlerinde çalışmaya hasret kalırlar. gece 3'te arıza sebebiyle uyandırılıp acilen fabrikaya çağırılmak, bayram tatilleri ve resmi tatiller gibi tüm cihana tatil olan günlerde hatların durması sebebiyle kesinlikle her zamankinden daha yoğun çalışmak bu mesleğin cilveleridir. mühendislik bilgisinin yoğun olarak kullanıldığı iş grubudur ancak bunun yanında fiziksel olarak da (kas gücü/ özellikle makina mühendisleri) yoğun bir şekilde çalışılır. bu nedenle bakım mühendisleri mutlaka ama mutlaka erkek olur.

    bakım mühendisinin yaptığı iş doğası gereği içinde yoğun bir çelişki barındırır. bakım planını iyi yapan, hatları iyi tanıyıp gerekli mühendislik müdahalelerini yapabilen bir bakım mühendisi fabrikanın arızasız ve duruşsuz üretim yapmasını sağlar. ancak bu durumda özellikle kafası işe basmayan yöneticilerin bulunduğu işletmelerde yapılan işlerin görünmemesi olasıdır ve bu durumda bakım mühendisi ve kadrosu "yatıyor lan bu ibneler ne işe yarıyorlar" gibi ithamlarla suçlanırlar.

    beklenmeyen arizi durumlarda herkesin elinin kolunun bağlandığı, üretimin durduğu ve yöneticilerin ellerini tanrıya doğru kaldırdığı anlarda bakım mühendisi ve ekibi ortama bir güneş gibi doğar. ancak kaynağı belirsiz arizi durumlarda (özellikle hidrolik/pnömatik arızlar) o güneşin doğması uzayabilir, şafak karardıkça kararabilir. böyle anlarda bakım mühendisi bir yandan tüm üst baskıyı göğsünde yumuşatıp bir yandan da arızayı çözmekle uğraşır. o anların stresinin tarifi yoktur. ensede boza pişiren yöneticilerin yarattığı stres arıza tespit ve giderilmesini gereğinden fazla geciktirebilir.

    günler süren arizi durumlarda bakım mühendisi ekibini vardiyalı olarak eve yollarken kendisi hattın başında sakalları uzatabilir, günlerce uyumayıp arızayı çözmeye kasabilir. bu gibi seferbelik anlarının sonunda çözüme ulaşılan durumların sağladığı tatmini sağlayabilecek başka bir şey yoktur.

    bakım mühendisinin çalışma ortamı genel olarak çok pistir ama bir o kadar da samimidir. kadronun full erkek oluşu samimi bir çalışma ortamı yaratır. dönen muhabbetler yoğun teknik bilgi ve mizahın harmanlandığı muhabbetlerdir.

    genel olarak yapılacak iş değildir, fiyat performans eğrileri insanı düşüncelere sevk eder.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap