14 entry daha
  • filmin senaryosunda francis ford coppola parmağı vardır. yani öylesine bi parmak da değil. filmin iki senaristinden biri coppola'dır ve bu film sayesinde ilk oscar heykelini alır, evine götürür.

    aslında filmin iki senaristi, coppola ve edmund h. north, film bitene kadar bir kez bile karşılaşmamışlardır. ilk başta senaryoyu genç coppola taslak halinde yazmıştır. yapımcılar coppola'nın yazdığı açılış sahnesini beğenmezler ve uzun tartışmalar sonucu kendisini "tamam hacı sen kendini yorma, biz yazacak başkasını buluruz" diye evine yollarlar. daha sonra buldukları senarist north'a senaryoyu verdiklerinde, o da bir iki ufak revizyonla da olsa coppola'nın senaryosunu devam ettirmiştir. doğal olarak film bittiğinde senarist kısmında iki isim de bulunmaktadır.

    ayrıca açılış sahnesi de korunur. ama bu kez de george c. scott bu sahneyi beğenmez. "yani sahne güzel ama, filmin başlangıcında karakterimi bu şekilde tanıtmak istemiyorum" der. bu esnada yönetmen devreye girer ve "yok yahu ne açılışı mirim, açılış mı dedim, yanlış demişim yav dilim sürmüş, sonu diyecektim, bu sahne filmin sonunda gösterilecek rahat ol" diyerek koca george c. scott'ı adeta kekler. böylece bi şekilde sahne de film de çekilir, ortaya bir başyapıt çıkar. coppola'nın da 2 yıl sonra ustalık eserini ortaya çıkarması kolaylaşır.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap