106 entry daha
  • -
    marmaris, 24 kasım 2005 18:29

    evren'den 24 kasım açıklaması

    7'nci cumhurbaşkanı kenan evren, 24 kasım öğretmenler günü'nün, görev yaptığı dönemde kutlanmaya başlandığını söyledi. evren, 12 eylül öncesini hatırlatarak, "öğretmenler de diğerleri gibi bölünüp birbirlerini boğazlamaya başlamışlardı" diye konuştu

    evren, öğretmenler günü dolayısıyla marmaris'te düzenlenen bir toplantıya katıldı.12 eylül dönemini anlatan kenan evren, öğretmenler günü'nün kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde ilan edildiğini hatırlattı.

    askeri müdahaleye kadar türkiye'deki herkesin ikiye-üçe ayrıldığını belirten 7'nci cumhurbaşkanı, bu ayrımın öğretmenlere de sıçradığını söyledi.
    kaynak: http://www.tgrthaber.com.tr/…48db-a868-ccd11ab156bf -
    kenan evren 'in de belirttiği gibi 24 kasım tarihli öğretmenler günü kendisinin cumhurbaşkanı olduğu dönemde, 1981 yılında kutlanmaya başlanmıştır.
    evren, geçen yıl bugün yaptığı açıklamada, "öğretmenler arasında bölünmeler olduğu için" böyle bir günü yarattığını söylemiş. unutuyor ki, insanlar farklı şeyler düşündükleri için bölünmezler, insanlar aynı şeyi düşünmeye zorlandıkları zaman bölünürler.

    binlerce öğretmeni işkence tezgahlarından geçiren, yüzlercesini katleden, öğretmenlerin demokratik haklarını ellerinden alan, özgür-bilimsel-demokratik eğitim önünde engel olan yüksek öğrenim kurumunu kuran darbeciler mi, 12 eylül'ün kurmayları, eğitim-sen'i kapatmaya çalışan, öğretmenlere hakettikleri ücreti ödemeyen, öğretmenler gününde "öğretmenlerimiz doğru dürüst ücret alamıyorlar ama anlayışla da susup bekliyorlar" diyen, öğretmenlere yine hakettiklerini vermeyeceklerini üstü kapalı olarak açıklayan hükümetler, müfredattaki dersleri milli'leştirmeye çalışan, taraflı ve yanlış bilgilerle genç beyinleri dolduran, zorunlu din dersleri koyan ve bu derslerde sünni müslümanlık inanışını öğretmeye çalışan, özgür düşünce ortamı sağlamak yerine kabullenişler ve kabul ettirmeler üzerinden eğitim veren kurumlar ve bunların üst kurumlarının yarattıkları bir gündür 24 kasım

    24 kasım öğretmenler günü 12 eylül karanlığını bu ülkeye getirenlerin, öğretmenlerin ağızlarına bir parmak bal çalıp onlardan susmalarını ve itaat etmelerini bekleyenlerin adeta lütufta bulunurmuşcasına bunu ifade ettikleri bir tarihtir.

    öğretmenlere gün göstermeyenlerin belirledikleri günün öğretmenler günü olarak kutlanması kabul edilemez.

    unesco ve ılo tarafından, 1966 yılında öğretmenlerin toplumsal statülerinin belirlendiği antlaşmanın tarihi olan 5 ekim, bm tarafından dünya öğretmenler günü olarak ilan edilmiştir ve nitelikli, bilimsel eğitimden yana olan, haklarını bilen ve savunan, tüm dünyadaki öğretmenler tarafından her yıl kutlanmaktadır.
    türkiye'deki öğretmenler de, darbeci paşaların belirlediği günü değil, sınırların ötesini düşünerek, sınırların ötesini düşünen meslektaşlarıyla birlikte, ulusal değil, uluslararası olan bu günü, 5 ekim dünya öğretmenler günü'nü kutlamalıdır.
1003 entry daha
hesabın var mı? giriş yap