8 entry daha
  • azerbaycan a gidenler bilir.

    ülke tamamen aliyev ailesi ve yardakçılarıyla neftçiler denilen petrol zenginlerinin kontrolündedir.
    bu aliyevgillerden biri her zaman seçimleri kazanır, ana nedeni karşısındaki adamın da göstermelik olmasındandır. bir nevi sözde demokrasi diyelim.
    halk genellikle mutsuz, fakir ve etrafında dönen dolaplara, yolsuzluklara alışmış haldedir.
    yine de varsa yoksa aliyev demeye devam etmektedir.

    yavaş yavaş bizde de bu durum açığa çıkmaya başlar gibi. ürkütücü bir durum tabi sadece şanslı bir kesimin refah içinde yaşaması, diğerlerinin de olan bitene bakıp, sürekli söylenip yine de aynı adamlara oy vermesi gibi bir durum söz konusu.

    anlattığım şeylerin çok da yabancı gelmemesi ürkütücü değil mi? aslında daha ürkütücü olanı verdiğim azerbaycan örneğindeki liderlerin dini bir rejim değişikliği gibi bir vizyonları olmaması. hayatlarını bu şekilde geçiren azerilerin ise bu şekilde devam etme kararı bir şekilde anlaşılabilir.

    tayyipgiller de ise her an şeriat sistemine geçiş yapılacak gibi bir hava var.
    hatta bazı arkadaşlarımızın beyaz türkler olarak adlandırdığı kişiler bu durumdan çok korkuyor.
    hadi tayyip sultan ve yardakçılarının birkaç sene içinde birdenbire açıklanamaz bir şekilde ortaya çıkan servetlerini kabul ettik diyelim, hatta oylarımızın büyük kısmını yine onlara verip bu sisteme devam dedik diyelim.
    peki biz bu hayat tarzımızdan memnun muyuz? mamnunsak devam, hatta belki bir müddet sonra bazı kesimler doyuma ulaşır ve yeni birileri palazlanır kim bilir?
    peki diyelim ki tayyipgillerin gerçekten adil düzen hayallerini yerine getirme durumları var. bunun için de yavaş yavaş beyaz türkler denilen kesimin hayat şartlarını kısıtlamak için elinden geleni yapıyor. halkını daha da muhafazakarlaştırmak istiyor. hala devam diyecek miyiz?
    büyük tayyip gitti tayyip juniorlara yol açacak mıyız?

    laissez faire laissez passer* dönemi bitiyor baylar bayanlar, oyunuzu kime vereceğinizi iyi düşünün dönemi başlıyor.
    bu olay bu dönemin ilk işaretlerinden sadece birisi...
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap