6 entry daha
  • 2 günde üzerinde yaptığım 1000 km yola dayanarak söyleyebilirim ki, fiyatına göre çok tatmin edici bir motor.

    istanbul - amasra, safranbolu gezisi öncesi, arkadaşımdan ödünç aldığım 28000km'deki regal raptor, kullandığım ilk cruiser tarzı motor. bu motoru daha önceden biraz kullanmışlığım vardı ve memnun etmişti beni. fakat üzerinde bu kadar uzun süre kalacak olunca, ve bu kadar uzun bir yolda çinli olduğundan dolayı dayanıklılık ve performansından şüphe ediyordum.

    motor düzenli olarak kullanılıyorsa, ve hava da çok soğuk değilse (10+ vs.), motor yaklaşık 1 dakika jikle ile çalıştırılıp ısınıyor, sonra da ilk raslayacağınız ışıkta belki stop etse de, sonrasından rahatlıkla toparlıyor.

    not : eğer bu motoru 1 hafta veya daha uzun süre kullanmayacaksanız, akü başını çıkarın. çünkü aküsü kolay bitebiliyor.

    250 cc olduğundan ve çok da ağır olmadığından dolayı performansı beklediğimden iyi çıktı. atik kalkışlar yapabiliyor alet. fiziği müsade etse, belki ön bile kaldırabilir *.
    (orjinal hız göstergesine göre) çok ender olarak, dik bayırlarda tek başıma 80 km/h saate kadar düştüğüm de olmasına rağmen, yolun genelinde 110km'yi görmekte hiç zorlanmadım. biraz daha zaman verdiğinizde 120 km/h'ye de rahat ulaşıyor. ayrıca hız göstergesinde de tahminim -5, -10 arası bir sapma olabilir. yani ben 110 km/h yaptığımı sandığımda aslında daha yüksek bir hızda seyrediyormuşum.

    bu hızlardaki titreşimden de rahatsız olmadım. tabii ki 90 km/h'ten sonra titreşim başlıyor ama kesinlikle bana rahatsızlık vermedi. yani uzun süre 110 km/h sabit hızla gitmeme rağmen ayağımı ayaklıktan kaldırarak sallama ihtiyacı bile duymadım.
    selesi bence tek kelime ile rahat. kıçımda bir sancı oluşmadı. fakat bazı yoğun dikkat isteyen durumlarda duruşumu hafiften öne doğru kaydırdığımdan sırtımda ağrı oluştu. belimde de hafif bir ağrı vardı ama kalıcı olmadı.

    virajlarda performansını da beğendim, tamamen arkama yaslanarak oturduğum ve dalgın girdiğim tek bir viraj dışında, hiçbir virajda zorluk çekmedim.

    benim bindiğim raptor'da egzos susturucuları çıkartılmıştı. dolayısıyla insanı çeken eğlenceli (ve yüksek) bir ses var motorda. uzun yolda bazen kafamın içinde yankılansa da bu ses, saatlerce kullanmama rağmen pek bir sorun teşkil etmedi benim için.

    en çok canımı sıkan sorun ise, motor dururken boş vitese geçerken zorlanması. yani motoru biraz ileri geri kaydırarak, zar zor boş vitese alabildim çoğu zaman. yolculuğa çıkarken ustaya götürmeme rağmen, usta bu konuda yapabileceği bir şey olmadığını söyledi.
    motor giderken vitesler akıcı bir şekilde değişirken, durduğumuzda, vites kutusu kilitlenmiş gibi oluyor. bu konuda çözümü olan varsa önerileri bekliyorum.
    bir kaç kere de giderken de vites kaçırdı motor. örneğin 4. vitese yeni geçmişken, kendiliğinden 3. vitese geri döndü. ama bunu az sayıda ve vites değiştirdikten sonraki ilk saniyede falan yaptı. yani 5. viteste son hız giderken aniden 4e düşmesi gibi bir durum olmadı.

    benzin tüketimi ile ilgili çok bir şey söyleyemeyecem. çünkü benzin göstergesi veya uyarı ışığı yok. ben de yedek depoya düşme riskini almadım hiç. tahmin ise 3-4 litre / 100 km olduğu yönünde. ama tekrar söyleyim, sallıyorum.

    sonuç itibari ile, 1000 kmlik yolculukta, yukarıda bahsettiklerim dışında, hiç bir sorun çıkarmadan gayet efendi bir şekilde hem yolculu, hem tek olarak beni çok güzel taşıdı.
    eğer motora yeni başlıyorsanız, ilk aşama olarak illa bir cruiser istiyorum diyorsanız. bence alınabilecek bir alet. ama uzun soluklu olarak, nasıl sorunlar çıkartır, hatalı ürün oranı nedir bunları bilmiyorum. sadece bir gezideki deneyimlerimi paylaştım.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap