2 entry daha
  • varlığına, yoksa bile kutsallığına inanıyorsan , var edilmesinin zorunlu olduğunu biliyorsan, o halde vesayeti, ittihatçı zihniyeti, orduyu darbeyi aklından çıkaracaksın. ne yapıyorsan demokratik usullerle, yargıyla, siyasetle yapacaksın ama:

    - dernekleşme, sendikalaşma özgürlüklerin zaten 80 anayasası ile elinden alınmış, şimdi sivil toplum örgütlerin, odaların, borsaların etkinlikleri bile kısıtlanıyor. nerede örgütlenip nerede faaliyet yapacaksın?

    - seçim barajı dururken görüşlerini temsil edecek bir parti bulup oyunu atmak bile imkansız. chp ise tamamen sol seçmenin beklentilerinin gerisinde kalmış. hangi partiye girip hangi ortamda siyaset yapacaksın?

    - ülkenin gerçek aydınları daha 1970'lerde başlayan bir infaz dalgasının kurbanı olmuş. bu güne ulaşanı ise artık totaliter bir rejimin kurbanı olduğumuzdan emin, kendisini sansürlemekle meşgul olacak. bütün bunlar 1970'lerde tasarlanıp 1980 darbesinden sonra uygulanmaya başlanmış bir planın kaçınılmaz sonuçları olduğunu göreceksin. tarikatci örgütlenmenin önü sistemli olarak açılırken ilerici aydınların tamamı elimine edildiğne şahit olacaksın. dahası bunları yazarken bile izleniyor, dinleniyor, gözleniyor korkusu taşıyacaksın.

    - üstelik yargı bağımsızlığının gün be gün ortadan kalktığına tanıklık ediyor olacaksın.

    - sana düşen tatlısu eliti olup, ekşi sözlük köşenden çemkirmekle kalmak olacak. susturulmuş, korkak, sinmiş olacaksın.

    hiç bir yönden muhalefete izin vermeyecek biçimde kuşatıldık. şimdi çıkıp kimse beni korkaklıkla suçlamasın. evet korkuyorum! çünkü yalnız bırakıldık.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap