1 entry daha
  • soğuk demir yığınlarıdır trenler, demir üzerinde giden demirden tekerlekleri vardır. yol levhaları da demirdendir, yol ayrımları, makasları da. koltukları da demir gibi soğuk olur trenlerin. bu yüzden trenle ulaşım yerine demiryolu ulaşımı diye geçmiştir.

    trenler geçmistir, geçmiştelerdir. götürdükleri de geçmisten gelir getirdikleri de geçmişe gider, kimi pulman, kimi kuşet. trenle yolculuk etti mi insan, demire döner buz gibi.

    düdükleri bile soğuk olur, iticidir. daha küçükken göztepe istasyonunda indiğimizde sesini duymamak icin koşarak çıkardık merdivenleri. bu ses korkutucu ve git buradan derdi sanki. eskiden bu kadar korkunc gelse de artik ozletmistir de kendini. şehir kalabalıklaştıkça, şehrin gürültüsü evimizi sardıkça duyulamaz oldu bu çok sevmediğimiz tren sesi.

    seyir durumunda ritim tutar bu demirden kutunun tekerlekleri. michael jackson' ın "they don't care about us" parçasına benzer, hele de tutulan yol izmir yolu ise.

    izmir de özletir kendini, tren gürültüsü gibi. izmir güzel yerdir bir de demirden değildir istanbul gibi. hele de insanı demirden değildir, sever insanları kendini sevdiği gibi.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap