2 entry daha
  • hem doğru hem yanlış ifadedir.

    maaşını "ödediğiniz" adam da neticede kamu hizmeti yapıyor. demem o ki o olmasa senin para kazanmanı sağlayan pek çok işlem yapılamaz tam anlamıyla bir kaos oluşur (örneğin maliye, finans, tescil vb). para kazanmayı geçtim sağlık, eğitim gibi alanlarda da hayati sıkıntılar yaşarsın. aklıma gelmeyen daha nice kamu hizmeti vardır mutlaka, olmasalar canımızı ciddi şekilde yakabilecek. langur lungur da olsa bir şekilde devlet kurumlarıyla bir şekilde ilerliyoruz...

    ayrıca vatandaşlarımızın karşısındaki memura patron muamelesi eşliğinde "sen" diye hitap etmesi de hoş değil. o sen dediğin adam pek çok defa senden daha iyi bir altyapıya sahiptir unutmayalım. kendi oğlu olsa belki gurur duyacağı o şahsa hakaret etmek marifet değil. bu ve benzeri olaylar sürekli yaşanmaktadır memleketimizde.

    ha çalışmayan memur yok mu? tabii ki de var, ama sistemi aksatan unsur, şahıslardan ziyade memleketin ortalama insan kumaşıdır zaten ki bu ifadeyi kullanan vatandaş da bu ortalamaya dahildir. o vatandaşın da memur olması halinde ne kadar idealist yaklaşabileceği meçhuldür.

    son olarak "bir memurun motivasyonu neden düşüktür?" konusu var ki, ayrıca incelemek lazım.

    yine de her şeye rağmen allah düşürmesin devlet dairesine.
296 entry daha
hesabın var mı? giriş yap