3 entry daha
  • en basit şekilde hiçbir politik ya da sosyal etkisi olmayan internet aktiviteleri ile kendini iyi hissetme, bir işe yaradığını düşünme durumudur.
    kavramı türkçe tam karşılan bir kelimeye var mı bilmiyorum fakat yok ise bu noktada var olan ihtiyacın giderek artacağını rahatlıkla söyleyebilirim.
    tanımda 'durum' kelimesini kullansam da şahsi olarak bunun bir rahatsızlık olduğunu düşünmekteyim. sosyal ağların aktif kullanımını götünden anlayan şahsiyetlerin yakalandığı acayip bir hastalıktır kanımca.dört bir tarafından çözülen sokak hareketlerine ekstra bir darbe vurmaktadır. clicktivism olarak da bilinen slactivisimin etkisi altındaki kişi, apolitik-pasif-vurdumduymaz birey profilinden daha tehlikelidir. çünkü bu rahatsızlık kişiye katılım hissi vermektedir. bu bağlamda kendisi saçma da olsa eleştirilere karşı bir dayanak noktası oluşturmaktadır ki bu noktayı çürütmeye kalktığınızda size karşı sunacağı ilk argüman teknolojinin gücünden bir haberlik, teknolojinin ve sosyal ağların gücünü küçümseme olacaktır.
    bu noktadan sonra bu bireyle herhangi bir tartışma zeminin tekrar kurmanız mümkün olmaz.
    slactivist kişinin ortaya sürdüğü sosyal ağın gücü, internetin etkisi argümanı temelde doğru kullanımla alakalıdır. zira protesto amaçlı bir facebook grubuna katılmakla sınırlı kalan bir aktivite slactivist olarak tanımlanabilir fakat protesto amaçlı kurulan facebook grubunun düzenlenecek gösterilerden haberdar etme, bildiri yayınlama, gerekli kuruluşlara farklı yollarla başvurularda bulunma gibi eylemlere aracılık etmesi slactivizmle bağdaştırılamaz.bu tespitin karşı tarafa izahı ise tahmininizden daha zor olmaktadır.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap