6 entry daha
  • turkiye'de escinsel hareket içindeki yeriyle ilgili kronolojik bir tutarsizlik soz konusudur.

    kaos gl internet sitesinin ingilizce versiyonunda escinsel hareketin tarihinden bahsedilirken, 70'li yillar basligi altinda, eren'in 70'lerin sonuna dogru izmir'de escinseller icin destek grubu olusturduguna yonelik bir cumle var : http://news.kaosgl.com/…turkey-s-lgbt-history-1970s

    ayni ibrahim eren, escinsel erkekler kitabinda kendisiyle yapilan gorusmede bu girisimden hiç bahsetmiyor ve 80 oncesinde yurtdisina cikisindan once turkiye'de escinsellikle ilgili bir gozlemi olmadigini, sadece iki - uc escinsel arkadasi oldugunu belirtiyor. konuyla ilgili "aydinlanmasinin" (ifade bana ait), yurtdisindaki gozlemlerinin ardindan (escinsel yuruyuse katilma, frankfurt okulu etkisiyle cinsel kimliklerin tartisilmasi, vb) gerceklestigini soyluyor ve 80 sonrasinda ulkeye donusuyle baslatiyor hareketle olan iliskisini.

    kaos, niye eren'e boyle bir ozellik atfetsin durup dururken ; eren neden boyle bir seyi anlatma geregi duymasin vb sorular dolanmakta su anda kafamda.

    1987 yilinda milliyet'te yayinlanan bir rop, konuya aciklik getiriyor sanirim : "turkiye’ye dondugumde izmir’de, ege cevre sagligi merkezi’nin kurulmasi icin calistim. bu arada bazi talepleri uzerine escinsellerin de bir dernek catisi altinda biraraya gelmelerine olanak sagladik."

    soylesinin tamami icin : (bkz: #21127582)
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap