4 entry daha
  • bu gece başıma bir hadise geldi.

    evsiz bi tinerci kapıyı çaldı. battaniye istedi. içeri buyur ettim. bi sigara ikram ettim. "şöyle bi yere uzanabilir miyim" dedi, "olmaz" dedim. ben otelde çalışıyorum, gece vardiyası bana ait. otelde kalmayan birisinin tüm geceyi benimle geçirmesi işletme adına pek güvenli değil. hani böyle bi direktif felan almış değilim, uyur kalırım, kasada tonla para felan. patron sıcak bakmaz gibi. beri yandan benim için de güvensiz. tercih etmem.

    bu gece çok soğuk geçecek diye ibb'yi aradım. adresi aldılar, ekibi yollayacaklardı. o esnada, bizim tinerci "bana müsade, kalkayım artık" dedi. "dur nereye" dedim, "belediyeyi aradım, seni almaya gelecekler"... "şimdi polis vardır, eğer başıma bir şey gelirse, seni bulurum..." dedi.

    *****

    böyle büssürü vicdani retçi toplanmıştı, bi yerden soru geldi. "zorunlu askerliğin yerine sivil hizmeti kabul eder misin?", total reddini açıklamış anarşistin cevabı netti; "devletin hiçbir organizasyonunda görev almam, amacı iyi bir şeyler yapmak olsa bile".

    ibb güzel bir şey düşünmüş. bu soğukta evsiz kalanlar için barınma sağlamışlar. peki bu olayı çözmüş mü? zaten o gece dışarıda kalan birçok insan için "suç, adalet, hak" anlamını kaybetmiş kelimeler. o yardım eline elini uzatamayacak birçok insan var. belli ki kriminal bi hadise var, bulaşmak istemiyor devlete. haliyle, o tinerci istifade edemez ki devletin "güzelliklerinden", başına gelmesi muhtemel haltları bile bile...

    işte tüm bunlar total retçinin idealini haklı kılıyor. devlet dediğimiz şey öyle gözleri sımsıkı bağlı, objektif bir şey değil.

    *****

    bi kulak arkası sigara daha verdim, kapıya kadar eşlik ettim. belediyeyi arayıp durumu bildirdim. "abinin bi işi çıktı, gelmenize gerek yok, ayrıldı burdan"...

    -----

    insiyatif almaktan korkan şahsımın da bi özeleştiri yapmasın lazım. devletin gözü kör de, benimkilere ne oluyor?
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap