7 entry daha
  • firtina degildir.

    guney salinimli, kuresel anlamda dunyanin iklimini etkileyen iki olaydan biridir. digeri; el nino olmakla birlikte, bu ikili pasifik okyanusu merkezli basinc sistemleridir. bizim surekli duydugumuz basinc sistemleri gibi; basra, sibirya, bolgesel degil, kuresel etkilere sahiptir. el nino ve la nina genel olarak 2,5 yillik bir surece hukmeder 1990-1998 arasi 8 yil suren el nino, dunyayi kasip kavurmus hatta kursel isinmanin bu meteorolojik olaydan cok buyuk olcekte etkilendigi sonucuna varilmistir. la nina, 98 sonrasi tekrar kendisini gostermistir fakat etkisi uzun sureli olamamis ve yerini tekrar el nino ya birakmistir. el nino ise yine etkisine bu yil nokta koyarak gorevi kiz kardesine devretmistir. polonyali kahin bilimadamlari, son 20 yilin 15 inin el nino etkisi altinda gecmesinden ve bunun fazlasiyla isinmaya yol acmasiyla birlikte bu sene girdigimiz la nina nin etkisinin bununla orantili olarak fazlasiyla soguk olacagi yonunde dusuncelerini dile getirmislerdir. ha dogru mudur? kahin iste; ''ya tutarsa'' cikisi sanirim bu.

    la nina candir. aslinda soguk karakterli degildir, sicakliklarin normale donmesi bu hanim kizimizla beraber olur. el nino o kadar isitmistir ki; la nina' miza soguk yaftasi vurulmustur.

    en az 3-4 yil la nina hakim.bunu istatistiki verilere dayanarak soyleyebiliriz. hazirlikli olun aralik in aralik gibi, ocak in ocak gibi olmasina! caanim la ninam, hep buralarda ol emi!
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap