• hukukçular derneği başkanı.
    kendi sitesinde bulunan özgeçmişi şöyle:
    1976 yılında denizli'de doğdu. ilk ve orta öğrenimini denizli'de tamamladı. 1995 yılında başladığı istanbul üniversitesi hukuk fakültesi'nden 1999 yılında mezun oldu. lisans öğreniminin ardından north east london üniversitesi'nde hukuk ingilizcesi eğitimi aldı. kocaeli üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü özel hukuk bölümünde ve istanbul bilgi üniversitesi sosyal bilimler enstitüsünde insan hakları hukuku alanında yüksek lisans yaptı. avrupa insan hakları mahkemesinde yargılama usulü ve sigorta hukukunda rücu davaları konulu iki tez hazırladı. inso (insani haklar sosyal ve hukuki araştırmalar derneği) genel başkanlığı yaptı. istanbul barosu cmk uygulama servisinde görev aldı cmk sultanahmet ve bölge sorumlusu olarak görev yaptı. hukukçular derneği yayımlardan sorumlu yönetim kurulu üyeliği ve derneğin yayın organı olan ?hukuk dünyası dergisi editörlüğünü yaptı. 2001 yılında bağımsız avukat olarak çalışmaya başlayan cahit özkan ingilizce ve arapça bilmektedir.

    hakkında basında çıkan haberlerdem alıntılar:

    "başkanı cahit özkan, mehmet haberal'ı tahliye etmedikleri gerekçesiyle hakkında tazminat davası açılan hakimlere ilişkin kararın yargıtay tarafından onanmasını tepkiyle karşıladı. "

    "hukukçular derneği, hantepe, gediktepe, dağlıca ve aktütün baskınlarıyla ilgili şehit aileleri ve gazilerin şikayetlerini suç duyurusu haline getirdi."

    "hukukçular derneği başkanı cahit özkan, ''özellikle 7 askerin şehit düştüğü çukurca ilçesindeki hantepe baskını sonrası askeri savcılık tarafından yapılan keşfin dışında sivil savcılığın yeniden keşif yapmasını talep ettik'' dedi."

    "fenerbahçe orduevi önünde toplanan grup adına açıklama yapan hukukçular derneği başkanı avukat cahit özkan, 102 'balyoz davası' sanığı hakkında istanbul 10. ağır ceza mahkemesi'nin yakalama kararı verdiğini, ancak aradan 10 gün geçmesine rağmen bu sanıklardan sadece 2 tanesinin yakalanabildiğini söyledi."

    "hukukçular derneği başkanı cahit özkan, mehmet haberal'ı tahliye etmedikleri gerekçesiyle hakkında tazminat davası açılan hakimlere ilişkin kararın yargıtay tarafından onanmasını tepkiyle karşıladı. kararın hukuki açıdan sorunlar içerdiğini belirten özkan, "bu karar son aylarda devam eden ergenekon ve darbe girişimlerinin yargılandığı dosyaların ankara'da ve bir şekilde yüksek yargıda toplamak suretiyle akim bırakılması girişimlerinin devamı olarak görülmektedir." ifadesini kullandı."

    "erzincan başsavcısı ilhan cihaner'in tahliye olmasının üzerinden bir hafta bile geçmeden görevine başlaması, hsyk'yı yeniden tartışmaların odağına çekti. hukukçular derneği başkanı avukat cahit özkan, şemdinli iddianamesini hazırlayan eski van cumhuriyet savcısı ferhat sarıkaya'nın başına gelenleri hatırlatırken, cihaner'in hakkındaki suçlamaların çok daha ağır olduğunu kaydediyor. soruşturma sürerken bir de suçu işlediği iddia edilen görev bölgesine gönderilmesinin, güç ve yetkilerinin tekrar verilmesinin izah edilemeyeceğini belirten özkan, "böylece delilleri karartmak için tüm şartlar elverişli hale geldi. hakkında delilleri karartma şüphesi varken delilleri yok edebileceği görevine geri gönderilmesinde kasıt var. başsavcıya derhal görevden el çektirilmeli." şeklinde konuşuyor"

    "hukukçular derneği başkanı av. cahit özkan “ bu vesayetçi anlayışın bitip anayasal demokrasinin hakim olmaya başladığı tarihi bir süreçtir. halkımız referandumda statükocu, vesayetçi anlayışa gereken cevabı verecektir” dedi."

    http://www.gazeteciler.com/…dyo-karisti-27144h.html
340 entry daha
hesabın var mı? giriş yap