604 entry daha
  • zaytung'un harika bir haberine konu olmuşlardır:

    "çarşı, herhangi bir yaratıcılık emaresi gösteremeyen beşiktaşlı taraftarı tribünden dışladı

    söyledikleri marşlar ve açtıkları pankartlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu çarşı, son iki sezondur stadyuma gelen yiğit şandır (23) isimli taraftarı, tribünün yaratım sürecini olumsuz etkilediği gerekçesiyle uyardı. marşlara eşlik ederken dahi zorlanan şandır'ın, inönü stadındaki son lig maçında "futbol lig tv'den izlenir" pankartı açması üzerine bir daha stada uğramaması rica edilirken, mümkünse başka bir takımı tutması konusunda da tavsiyede bulunuldu.
    "taraftarlık işini beceremedim
    beşiktaş çarşı'nın önde gelen simalarından, uzun tolga olarak bilinen tolga görünür'ün kendisine gerekli uyarıları yaptığını belirten yiğit şandır, "kapalı tribünde güzel makara oluyormuş diye geldim ama bu taraftarlık işini pek beceremediğimin ben de farkındaydım" şeklinde özeleştiride bulundu. öyle çok fanatik olmamasına rağmen, bir hevesle iki sezondur kombine aldığını ifade eden şandır, samimi açıklamalarına şu şekilde devam etti:
    "sırf eğlenmek için gittiğim statta bir şeylerin ters gittiğini ta ilk günden anlamıştım aslında. ne yapsam olmuyordu; üçlü çekerken alkışı bir türlü doğru tutturamıyordum, marş söylerken sürekli sözleri karıştırıyordum. daha sonra bir iki beste yapayım, kendimi sevdireyim falan diye düşündüm ama o da olmadı, hepten mimlendim kapalıda. bir keresinde 'beşiktaş'ım, fırtınam, felaketim, hasretim' gibi bir şeyler bağırayım dedim de statta büyük bir sessizlik oldu. ondan sonra da zaten marşlarda sadece ağzımı oynattım ama artık tribünde istenmediğimi de biliyordum. demek ki, o pankart olayı da son damla olmuş."
    genç taraftar yol ayrımında
    konu hakkında kısa bir değerlendirme yapan tribün liderlerinden uzun tolga ise, yiğit'in aslında sevdikleri, iyi niyetli bir kardeşleri olduğunu, ancak bazı şeyleri de fazla zorlamanın anlamı olmadığını kaydetti ve ekledi: "iki yıldır izliyoruz bu çocuğu ama yok yani, daha tribünde bir tane müspet hareketi olmadı. 'beste yapamıyorsun, göndermeli pankart açamıyorsun bari marşları doğru söyle' diyoruz, o da yok. e biz de bir yere kadar dayanabildik; sonuçta tribün olarak hepimiz sancılı üretim süreci içerisindeyiz."
    tüm bu gelişmelerin ardından artık bir yol ayrımına geldiğini, "arkadaşlarım sağolsunlar çok destek oluyorlar ama galiba bir türlü kıvıramıycam ben bu işi. başka bir takıma gönül versem daha iyi olacak" diyerek gözler önüne seren genç taraftar, sözlerini şöyle noktaladı: "hangi takımı tutacağıma henüz karar vermedim. istanbul'dan bir takım düşünüyorum yine, gidip gelmesi kolay olsun. istanbul bb spor olabilir, taraftar grubu olmaması bir avantaj. orada bi işin başından bi köşe tutabilme şansı var. güngören belediyespor da olabilir bi ihtimal, stat eve yürüme mesafesi. şu an için bütün ihtimalleri değerlendiriyorum işte.." "

    http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=49828
171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap