7 entry daha
  • annemin 2 ay civarından beri sahip olduğu, heybetli araba. tabi 2 ayda 300 km civarı yaptı araba sadece, dolayısıyla motoru muhtemelen hala rodajda, ancak kullandığım kısa mesafe (ataşehir-nautilus) izlenimlerim:
    -yağ gibi kayıyor yolda.
    -vites geçişleri hissedilmiyor.
    -vitesi "d" konumunda kullanırken biraz hantal, ancak "s" tuşuna basınca kafa koltuğa yapışıyor gazı kökleyince. ayrıca direksiyondan f1 tarzı vites değiştirme seçeneği de var ki insanı triplere sokuyor.
    -motoru biraz sesli çalışıyor maalesef (dizeli için)
    -cam tavan sürücüye hiçbir ferahlık sağlamasa da arkada oturanlardan çok olumlu tepkiler aldı.
    -yol bilgisayarını (ort. tüketim, menzil vs. gibi) kadranların oradaki makul büyüklükteki ekrana koymak yerine radyo ekranıyla paylaştırmaları inanılmaz saçma olmuş. anlık tüketimi de gösteriyor ancak radyo ekranına bakmak mümkün olmadığından hiçbir işe yaramıyor. neden böyle yapmışlar anlamak mümkün değil.
    -havalandırmayı kapatmak için "off" tuşu da yok. hava üfleme şiddetini ayarlayan tuşu (bunun kısa adı yok herhalde) sürekli sola doğru çevirerek kapatılabiliyor. yine anlamsız bir hareket, alt tarafı bi tuş işte koy da uğraşmayalım.
    -inip binerken sürekli kafamızı çarptık tavana (ki annemin boyu 1.53 civarıdır, sorun bizde değil).
    -heads up display dedikleri ekran olayı çok gereksiz.

    aklıma gelenler şimdilik bu kadar. güzel araba ancak 65 bin lirayı hak eder mi şüpheli, ben olsam vw scirocco alırım o paraya (ne alakaysa ikisi).

    edit: kullandıkça seviyorum bu arabayı. hala fiyatını hak etmediğini düşünüyorum ama çok konforlu. cidden 10 üzerinden 9 (1 puan da otomatik vitesin 1'den 2'ye atarken yaşadığı saçmalamadan kırıyorum)

    edit 2: 4 sene geçmiş üstünden. güncelleyelim. her yerinden sesler geliyor, sağ arka kapı gıcırdamaya başlamıştı, hadi menteşesi gevşemiş olur böyle diyelim ama şu trim sesi denilen bela sıkıntı. sürekli ampul patlatıyor. ön farlar içeriden buhar yapmaya başladı. bunlar dışında 1. vitesten 2. vitese geçişi gerçekten kafayı yedirtir. geçişi yaparken bütün araba headbang yapıyoruz.
863 entry daha
hesabın var mı? giriş yap