4 entry daha
  • şuna sebep olur:

    "'ben öyle biri değilim ki' dedi, 'bir anda aşkla kör olayım, beş gün sonra rüyamdan uyanayım..'

    bu kadar doğal bir süreci “öyle” olarak tanımlaması bile aslında ne kadar türünün son örneği olduğunu gösteriyordu.. ağzımı açamadım ama aklımdan binlerce cümle akıyordu… gözlerim doluyor, boğazım yanıyor, kelimeler bin bir türlü şekilde cümlelere kuruluyor ama hiç biri ağzımdan çıkamıyordu..

    ona, düşündüklerimin ayrı, hissettiklerimin ise apayrı uçlarda gezdiğini, ama benim düşündüklerimi seçtiğimi, bunun nedenini açıklamak istediğimi söylesem, kendimizi uzayıp giden muhabbetlerde, cümlelerimin arkasından cımbızla çekip hayra yoracağı rivayetlerde bulacaktık.. ona, kaç on yıldır yaşadığım bu kısır döngüden bahsetsem, kendini herhangi biri yerine koyduğumu sanacaktı..oysa değildi..

    birkaç sıradan cümle seçtim, gözümden iki damla yaş döküldü..

    birinin seni “seviyor” olması, yani işi “ilişki” boyutuna taşıması, o birini kaybettiğin anlamına gelir ya, sen de onu “sev”miyorsan.. ne acınası ve tuhaf bir durumdur.. o acınası ve tuhaflıkta boğuluyordum.. oysa ben onunla çok güzel konuşuyor, sohbet ediyor, gülüyor, eğleniyor, huzur buluyor ve susabiliyordum.. birlikte okuyor, tartışıyor, yoruluyor, kısacası paylaşıyorduk, anlaşıyorduk. tüm bu geçen evrelerin sonunda o kendini “aşk”ta bulmuştu, o aşık olunca ben de yenilmiş sayılmış ve yalnız kalmıştım..

    “yalnız bıraktın beni” dedim.. “yalnız kaldım”.. bütün yalınlığıyla aslında gerçek buydu.. dünya üzerinde bütün bunları aynı anda yaşayabileceğin birinin, yanında “sen” olabildiğin birinin varlığını bana göstermişti ve şimdi de gidiyordu.. derdim yalnız kalmak değildi elbette, ama kelimelerimin ucu onu gösterirse kafasında kurguları oynatmaya başlar diye özenle seçiyordum cümlelerimi..

    “benim için bunun geçmesi çok zor, görüşmememiz en iyisi” dedi..

    aksini kaç kere ispatlamaya çalışmış, kaç kere yenilmiş biri olarak ağzımı açmaya hakkım yoktu tabii ki.. son dakikaları, son kilometreleri, son şarkıları, son bakışları saydık birlikte.. sustuk.. ve gitti..

    bir ay önce şen şakrak ortada gezen ikili ayrıldı, sonsuza kadar.. bir hikaye de böylece bitti.."
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap