5 entry daha
  • aklıma hep hikmet'in kankası salih olarak gelen oyuncu, hep gezen ama aslında hep beşiktaş'ta kalan oyuncuydu bir de. hani her yıl bir yaş daha büyüyen ama hep genç kalan semih hesabı..
    bugün aşağıdaki yazı geldi önüme, nostalji oldu.

    "salih, beşiktaş'ın abbasağa semtinden yetişme. 8 yaşındayken şeref stadı'nda katıldığı seçmeleri kazanır ve beşiktaş macerası başlar. serpil hamdi tüzün'ün tezgâhından geçer. yaklaşık 8 yıl altyapıda oynar. 1994-95 sezonunda beşiktaş'ı çalıştıran christoph daum, altyapıdan oyuncu isteyince hikmet, ozan ve barbaros ile birlikte a takıma çıkar. beşiktaş'ta oynadığı ilk maç sezonun son maçı olan ankaragücü deplasmanıdır. salih de daha ilk resmi maçında şampiyonluk turunu atar.

    salih, 8 sezon kaldığı beşiktaş'ta 4 sezonu kiralık olarak başka takımlarda geçirir. önce sarıyer'e gider ve sarıyer'i 1. lig'e çıkaran takımda oynar. beşiktaş'a geri döner. rasim kara döneminde sağ kanadın önemli ismi olur ve kendine göre futbol kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirir. toshack dönemi ve erzurumspor'un ardından beşiktaş'ta feldkamp'la çalışır. göreve hans-peter briegel getirilince takımda yer bulamaz, yönetime göztepe'ye gitmek istediğini söyler ve gider. italyan hoca nevio scala döneminde de takımdaki yerini alır.

    2001 yılında bonservisiyle birlikte antalyaspor'a gidince ilk kez beşiktaş'la bağları kopar. önce antalyaspor'da oynar, ardından geçmişte de birlikte çalıştığı hürser tekinoktay, fuat yaman, metin tekin gibi isimlerle çalışacağı çanakkale dardanelspor'a gider. rasim kara'nın ricasıyla eskişehirspor'a transfer olur. bu süreçte bursaspor'dan teklif alır ama şimdilerde de eskişehirspor'un başkanlığını yapan halil ünal, salih'in gitmesini istemez. sonraları beşiktaş altyapısından arkadaşı hikmet çapanoğlu ile birlikte tarsus idmanyurdu'nda oynar. son olarak da 32 yaşında karagümrük'te futbolculuk yaşamını sonlandırır.

    salih akkaya, şimdilerde yine doğup büyüdüğü semtte. yıllarca amatör olarak çaldığı ve hobi olarak gördüğü gitarıyla şimdi profesyonelce uğraşmanın peşinde. hatta beşiktaş'ta yücel akyüz ve ömer orul'un desteğiyle tiyaro kafe'de çalıyor. çaldığı ve söylediği şarkılarla internet dünyasında şimdiden hayran kitlesi oluşturmuş bile..."

    http://www.ntvspor.net/…k/382/arsene-wenger-konyada
    coşkun çelik
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap