2 entry daha
  • tam bir öğrenci şehridir, sevimli ve güzel. yurt bakımından belki de polonya'nın tümünden daha iyi olanaklara sahiptir. özellikle niechcic isimli yurt, lüks bi otel ayarındadır. her türlü ihtiyacınıza cevap verir en fazla 3 kişilik odaları vardır ve fiyatı 320 zloty, iki kişilik odanın fiyatı ise 330 zloty dir (yani 160-170tl). tek sıkıntısı idareci kadının ingilizcesinin biraz kıt oluşu ve biraz da zekadan yoksun olmasıdır. yoksa kim kullanmadığı battaniye için para öder? ayrıca ısrarla yabancı bi elemanla ve iki ikişilik bi odada kalmayı isteyin. çok eğlenirsiniz.
    her neyse, erasmus socrates değişim programlarıyla yoğunluk türk öğrencilerden ziyade ispanyol öğrencilerden de yanadır. her yere yürüyerek gitmeniz, şehri zamanla avcunuzun içi gibi öğrenmeniz cidden şehrin her köşesinde bi anınızı bırakmanıza sebep olacaktır. sıcak-samimi üniversite hocaları, odra nehri, mis gibi polonya biraları, güzel üniversitesi, ufacık nüfusuna rağmen canlı gece hayatı, kurulan dostluklar, soğuk geceleri, hiç durmadan yağan yağmuru, saygılı insanları, tescodan yapılan alışverişleri(gidenler anlayacaktır)...
    kanımca en iyi gece kulübü bigbendir. aquarium isimli gece kulübü ise daha samimi ortamı ile daha ufaktır, arada sırada rockn roll geceleri filan olur. ha bi de para değişimi için en yüksek değişim oranını solaris alışveriş merkezinin karşısındaki exchange ofisi verir. gidip de tescodan ya da realin içindeki exchange ofislerinde para değiştirmeyin.

    trenle; wroclaw'a 1 saat, krakow'a 3-4 saat, varşova'ya 7-8 saat, gdansk'a 10-12 saat, zakopane'ye 7 saat uzaklıktadır.

    opole şehrine ulaşmak içinse özellikle öğrenciler için türkiye'den bence en ekonomik ulaşım istanbul ya da ankara esenboğa'dan direk berlin schönefeld havalimanında inmeniz ve burdan trenle geçmenizdir. bir ay kadar önce alırsanız ucak biletini (60 euro ulan tabi ben giderken euro 2 tl idi) 120 tl'ye bulursunuz pegasus airlines'ten. sun express filan da olabilir ama benim gittiğim dönemde 30 kg'lık yük hakkını veren tek hava yolu şirketiydi pegasus. diğerlerinin hepsi 20 kg idi çünkü. bilmiyorum şimdi nasıl. neyse, schönefeld hava limanından trenle direk berlin hauptbahnhof'a yani central tren istasyonuna (metro ve tren garının birleştiği merkez) gelirsiniz.(tren de sayılmaz metro diyelim ve ücreti 2 euro filandır.) ha taksi tutarsanız hava alanı-hauptbahnhof arası 25-35 euro tutar. ama bence gerek yok 5-6 kişi değiilseniz. halihazırda berlin hauptbahnhof' a geldikten sonra tren seferlerini takip ederek ya da girişteki danışmaya sorarak yardım alabilir ve opole yönündeki trene binerek ortalama 7-8 saatte opole glowne yani opole tren garında inersiniz. bunun size maliyeti de 25-30 euro civarındadır. ordan da taksi tutup kalacağınız yere varırsınız. ki opole'de taksiler ucuzdur. şehir ufak olduğu için en fazla 15 zloty(7-8tl) tutar gidiceğiniz yere varırsınız. yani her şeyiyle beraber bi 10-12 saat yolda geçer ama az bi maliyetle gidişinizi tamamlarsınız. artık opole'desiniz. tadını çıkarın.

    edit: ulan o kadar mesaj attiniz en az 20 kişiye tarif ettim ipneler biriniz de demediniz ki şu entryi bi favorileyim bi bok yapayım. kırdınız lan beni.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap