26 entry daha
  • ön edit: özel mesajlara dönebileceğimin garantisi yok hükmündedir.

    almayanin en iyi teknik universitelerinin basinda gelir. nitekim bundan yillar önce almanya'ya geldigimde 19 yasinda, türkiye'de ki universitesinde ilk yilini bitirmis, bir "cocuktum". aslen uni düsseldorf ögrencisi olup is geregi aachen'de ikamet ediyorum. cekebileceginiz zorluklari biliyorum. ilk geldigim dönemde daha bilincli olsaydim rwth dan baska yere gitmezdim.

    gelecekten gelen edit: ohaa bak lan 7 yil sonra edit yapiyorum buraya. aylardir entri girmiyorum gencler. bircok mesaj aldim o nedenle bu entariyi editliyorum ki (ayri olup olmadigini unuttum) burdan yürüyün. özel mesajlara cok vakit olmuyor.

    rwth aachen:

    - abi zor mu burasi, yoksa tu münchen mi yoksa hamburg teknik mi zor?
    + evladim ne demek zor yada degil. amacin mühendis olmak degilmi. alaninda dünyanin sayili üniversitesi. e oturup calisacan. odtü kolay diyen duydun mu? tasra üniversitesi kalitesi bekleyenler ugrasmasin.

    - abi is durumu varmi part time, ailemin durumu cok iyi degil.
    + var canim. o ailenden aldigin para sana ilk geldiginde lazim. sonra zaten kendin kazanmalisin. garsonluk, postacilik, alaninda, üniversitede, internet üzerinden 50 cesit part time is var. yeterki istekli ol, arastir.

    - abi itü mezunuyum ortalamam cok iyi, kabul alirmiyim?
    + kabul almak diye bisey yok canim. kontenjanda yer varsa, sen de lisansi bitirdiysen, diploman taninirsa (büyük ihtimal olur) pazartesi gel basla master programina.

    - master degil abi lisans!
    + tr de herhangi bir üniye girebilme yetisini göstermelisin. 1 yil hacettep okudum biraktim olur mu abi, olur kardes. cünkü birkere girmissin.

    - tarihler, basvurular nasil abi?
    + bakin üniversiteyi bitireli yillar olmus. entriyi 7 yil sonra editliyorum. 33 yasima geldim lan. la üniverstenin ingilizce sayflari varya olum. yabanci dil olmadan nasil okuyacaniz abicim.
    anahtar kelimeler: immatrikulation rwth, fh aachen, ausländischer student, studying in aachen rwth, germany. tarihler diye bisey yok. üniversite sana kapilarini, maillerini, telefonlarini hep acmak zorunda. burda üniversite yazin tatil yapan bisey degil. yasayan bisey.

    -abi anlamadim!?
    + her bölümün sekreterligi var (ayni bizdeki gibi ne ilginc) oralardaki yetkililere ingilizce mail atin. kesin geri dönüyorlar. kendileri konuya hakim degilse, bir bilene "forward" ediyorlar, o bilen kisi cevap atiyor. ingilizce mail atamiyorsaniz, lütfen tartismayalim.

    -abi cok artist ve egolusun
    + öyle degilim tanisan cok seversin. ama basaracak, hayvan gibi hirsli adamlar su anda istediklerine coktan ulastilar. bakin abartmiyorum. üniversite sekreterligini arayin telefonla, konusun. benden daha cok yardim edeceklerdir.

    -abi gelirsem oraya yalniz kalirmiyim, beni gezdirirmisin?
    + birkereye mahsus olmak üzere :) baska da ugrasmam. inanin 1 hafta sonra kimseyi tanimazsiniz.
    beni aramazsiniz bile. ortamin iti köpegi olursunuz. burda her milleten ögrenci var. 40.000 ögrenci tüm dünyadan. ister git metalcilerle rock yap ister hindularla ayin yap. la biraz global olun amk. hem böyle daha iyi :)

    - abi ben hala cok anlayamadim
    + hadi beni siktir et. o elinizin altindaki instagram, facebook boku varya. orda rwth li ögrenci gruplari, communityleri var. lan oralara üye olsaniza amk. deli ettiniz lan beni. daha 2 hafta önce gelmis bir japon kizla tanisirsiniz. size kagit kürek basvuru olayini anlatir. bilgileri tazedir. sehre ilk geldiginizde onda kalirsiniz alisana kadar. ben mi anlatayim lan bunlari size.

    - abi yabanci dil?
    + ingilice master yapilan bölümler var. arastirmalisin. ingilizcem (hic) yok diyorsan, lütfen tadimiz kacmadan ayril burdan. istedigin bölüm sirf almanca sunuluyorsa, kursa gidecen. dil yatkinligin yoksa üzgünüm. her yerde kurs var. ögrenebilirsen amenna. yoksa ben neyapabilirim, söyler misin kuzum??

    hadi canlarim.. ufkunuzun acilmasi icin baska insanlarin nasil yasadigini görmelisiniz. atlayin gelin. ilk kahveniz benden. gerisine karismam :)

    ps: özel mesajlara hemen dönebilecegimin garantisi yok. kusura bakmayin. yine de hepinize basarilar.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap