3 entry daha
  • nam-i diger ironman, tony starks, pretty toney, wallabee king, wallabee champ, clyde smith ve su an hatirlayamadigim niceleri. wu-tang clan'in en muhim uyelerinden biri olmakla birlikte hip hop dunyasindaki en tassakli diskografilerinden birine sahiptir. rza onderliginde baslayan wu tang firtinasinda raekwon the chef'e only built 4 cuban linx albumunde eslik ederek bir klasik yaratmistir, ve yaklasik 1 sene sonra ayni arkadasinin yardimiyla ironman albumunu cikarmistir ki cuban linx'ten altta kalir bir yani olmayan bir saheserdir. wu-tang clan'deki konumu efsanevi 36 chambers albumunun acilisini yapmasindan anlasilmaktadir. kendisini diger bircok wu uyesinden ayiran ise ilk albumunu bir klasik yapip diger albumlerde potansiyeline yine de yaklasabilmesidir, ki ne yazik ki ekurisi raekwon icin aynisi soylenemez.

    4 senelik bir aradan sonra (ki bu araya wu tang biri cift cdlik biri normal iki album sigdirmis, tony abimiz diger uyelerin albumlerinde tonlarca featuring yapmistir) karsimiza supreme clientele albumu cikmistir, ve hip hop muziginin olmeye basladigi bu zamanlarda eski gunleri ozleyen insanlara bir can simidi gibi yetismistir. bircok hip-hop-sever icin supreme clientele albumu rap muziginin son klasik albumlerinden biridir. nutmeg, apollo kids, wu-banga, mighty healthy gibi sarkilarla kariyerini tepelere tasimaya tam gaz devam eden ghostface, stilini her zamanki gibi degistirerek bulletproof wallets albumunu cikarmis, sonra herkesi yine ters koseye yatirarak pretty toney album'u hayranlarina sunarak sevenlerini tekrar tekrar mest etmistir.

    bu abimizin en dikkat ceken ozelliklerinden biri her albumunde yeni bir stil denemesi ve bir sekilde bunu basarili bir sekilde yapmasidir. yillardir rap muzigi dinlerim ve hem boyle bir ozelligi olan hem de her albumu basarili olan cok az sanatci aklima gelir. fishscale, more fish, big doe rehab, ghostdini, wu massace, apollo kids...adam her albumde cosuyor, her konserinde inanilmaz isler cikariyor, her featuringde sarkinin asil sahibini zorluyor (cormega ile yaptigi tony/montana sarkisini dinlemenizi siddetle tavsiye ederim).

    yeni dinleyenlere onerim: albumlerini kronolojik siradan dinleyin, hatta bu arada wu tang albumlerine de bir goz atin. ama uyari olarak soyluyorum, cok kendinizi kaptirirsaniz su anki hip hop sizi artik kesmeyebilir.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap