286 entry daha
  • 2005 yılında ekşi sözlükten uçurulmadan evvel en çok beğenilen başucu eserimin sahibi. aynı sene bir başka sözlükte o eserimi unutmamak için tekrar kaleme almıştım; işte bugüne kadar yazdığım en güzel yazı:

    türk futbolunun yükselişinde damgasını vuran, galatasarayın avrupadaki başarılarında büyük pay sahibi olan, oynadığı sürece galatasaray orta sahasını taşımış, eskinin 6, sonrasında 5 ve en son 20 numaralı formasını giyen eski galatasaraylı, sonra glasgow rangerslı ve şimdi blackburn roverslı oyun kurucu.

    tugay kerimoglu'nun degerini aslında cogu galatasaraylı cok iyi bilir. ancak bunu hicbir zaman dile getirmese de cogu galatasaraylının gonlunde yeri vardır onun hala.

    80li yılların efsane takımı ve kaptanı cuneyt tanman'dan sonra ki kaptan, tugay kerimogludur. o'nun kaptanlığı sırasında, 1990lı yılların başında galatasaray avrupada kükremeye başlamış, onun bıraktığı (bıraktırıldığı) kaptanlık pazubandı bugün büyük kaptan diye andığımız (ki sonuna kadar helal olsun) bülent korkmaz'ın kolundayken avrupada zirve yaşanmıştır.

    galatasaray altyapısından a takımına aynı sene yukselen 4 futbolcu içinden tugay kerimoglu ve bulent korkmaz birer galatasaray efsanesi olmuşlardır.

    tugay özellikle galatasarayda oynadığı son senelerde çok eleştiri almıştır, çok geriye pas yapıyor diye, ama tugay kerimoglu kadar mükemmel ara pası atabilen bir oyuncu daha galatasaraya gelmemiştir. (hagi bir kenara). zaten tugay kerimoglunun performansındaki düşüş biraz da gheorge hagi'nin gelip, o'nun mevkii'ni ele geçirmesi ile paraleldir, ancak tugay asla pes etmemiş ve her zaman en iyi performansı ile gözlere hitap ederken, galatasaray taraftarının sevdiği isimlerden olmuştur.

    en son en mukemmel maci olan 4-1lik hertha berlin maçındaki gol sevinci, manchester'a 3 atan bir takımın kaptanı olarak gözlerindeki sevinç hayatım boyunca unutamayacağım bir futbolcudur.

    tugay kerimoglu profesyonelliği ile de birçok turk futbolcusuna ornek gosterilmesi gereken bir adamdır, lakin en az tugay kadar yetenekli olan bir sergen yalcin avrupaya acilamadiysa, bu tugay kerimoglunun vizyonunun ve profesyonelliğinin ne kadar ilerde olduğunu göstermektedir. gerçi tugay her daim avrupada oynamak istediğini belirtmiştir.

    1999-2000 yılında her ne kadar uefa kupasını kazanan o takımın o tablosu içerisinde tugay kerimoglunun yer alamamış oması beni hüzünlendirse de, o kupada en az bulent, hakan, hagi, okan, taffarel, ve diğerleri kadar alın teri vardır tugay'ın.

    hala atv de bizim stadyum da glasgow rangers'a transfer olacağını açıklamasını hatırlarım. galatasaray taraftarı olarak, galatasaray adına üzülsem mi? yoksa tugay adına delicesine sevinsem mi diye ikilemde kalmıştım. lakin blackburn deki ilk maçında kaçırdığı ilk pozisyondan sonra ingilizce küfretmesi yüzüme gülümseme, ve kupa maçına blacburn kaptanı olarak çıkması, gurur ve gözümde yaş olarak yer etmişti.

    şunu biliyorum ki, tugay kerimoglu bir gün galatasaray'a teknik direktor olarak geri dönecek, ve fatih terimin yükselttiği çıta onun sayesinde çok daha yukseklere cikacaktır.

    galatasaray taraftarı, tugi'sini bu takımın başında görmekten büyük keyif alacaktir.

    işte 6 yıl evvel yazılan bu yazı; keyif almaya başladık bile...
578 entry daha
hesabın var mı? giriş yap