1 entry daha
  • şuursuzca çabalamaların, umarsızca bakıp seyretmek fiiline, eylemsizliğe dönüştüğü andır.
    onlarca yıl süren okul hayatında, oğlum oku adam ol demenin ne denli yersiz olduğunun aklına mühürlendiği vakittir, onaltı yaşında aslan yürekli richard kalbinle, kristof kolomb ruhunu özgür bırakıp yaşamayı değilde okul sıralarına prangalanmaya mahkum edildiğini anlamaktır.
    iş hayatında ne denli büyük çabalar sarfedip, kariyerinin doruğundayken üzerinde durduğun zirvenin en küçük bir sarsıntıda yerle bir olacağının farkına varmaktır.
    sahip olduğun arkadaş, ana baba, eş dostun bir gün istemeden de olsa seni yalnızlığına terkedeceği gerçeğinin kafana dank etmesidir.
    hayatta kazandığın deneyimlerin senin malın değil de, sadece bu deneyimleri başına gelen durumlarda nasıl tasarruf edip kullandığını anlamandır, hayatının sona erdiği zaman tabuta çırılçıplak girmen ne ise hayatta edindiğin fikirlerin, deneyimlerin, paranın pulun, mülklerin ve her aldığın nefesin dahi hiç bir vakit sahibi olmadığını anlamandır.
    hayatın sadece canlı olarak hüküm sürdüğün küçük anların birbirlerine zincirlemesinden oluştuğunu ve bu zincirin iki kalp atımı süresinde kopup yitebileceği riskini barındırdığını farketmendir.

    hayata dair iç burkan detaylar başlığındaki girilerin hayata dair gülümseten detaylar girilerinden dört misli fazla olduğunu gördüğünde hissettiklerindir, hayatın güzelliklerini görmek yerine çirkinleri görmeyi istemektir.
    hayat ekmek kadayıfının üzerindeki kaymak değildir pek çokları için, doğuştan şanslı azınlık haricinde hayat gülümsetmekten çok şekspir trajedelerinin sonundaki pamuk prensesin yediği zehirli elma şekeri tadında olmasını kabul etmektir, hayatta güzellik, para, şöhretin sunduklarının dostluk, aşk, sevgiden daha üstün olduğunu kabul etmektir.

    hayata inancını kaybetmek, trafik kazasında kaybettiğin babanın haberini aldığında ansızın,
    çınar tohumunun artık filizlenip asırlara kafa tutan koskaca bir ağaca dönüşemeyeceğine kendini inandırmaktır.

    (bkz: #21155859)
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap