1162 entry daha
  • object oriented software engineering dersinin final projesi için hızlı iletişim sağlayabilmek amacıyla yönetici veya yöneticiler tarafından belirli bir kullanıcı grubuna web üzerinden email veya sms ile bildirim yapabilen basit bir sistem hazırlamayı planlamışızdır.

    yapılan projelerde ise hoca, her modülün çalışmasına şart koşmamıştır. yani email atarken, ekranda "email gönderildi" yazması yeterli olacaktır. arkaplanda ne olduğunun herhangi bir önemi yoktur.

    buna rağmen yine de sms modülü hariç, diğer bölümlerin kusursuz olarak çalıştığı basit bir sistem oluştururum.******

    sunum günü geldiğinde ise salonda tahmini olarak 100 kişi bulunmaktadır. biraz sonra sıra bize geldiğinde, grup arkadaşım projeye giriş yaparak temel özellikleri anlatır, sistemden kısaca bahseder. demo bölümünde ise laptop'un karşısına geçerek devreye girerim.

    ilk olarak arkadaşımı sisteme üye yaparak email adresini ve cep telefonu numarasını kaydederim. ardından yönetici panelini açıp, biraz önce oluşturduğum kullanıcıya email gönderirim. kontrol etmek amacıyla, arkadaşın mail kutuna girip, az önce gönderdiğim mailin sorunsuz bir şekilde ulaştığını teyit ettiririm. buraya kadar sorun yok.

    ardından tekrar mesaj gönderme ekranına dönüp "sms gönder" seçeneğini aktifleştiririm. test mesajını yazıp, gönder tuşuna basarım. ekranda "sms gönderildi" yazar. boşta kalan sol elimle de çaktırmadan cep telefonumdan gönder tuşuna basarak önceden hazırladığım mesajın grup arkadaşıma iletilmesini sağlarım. (bkz: sol el kuralı)

    çok geçmeden grup arkadaşımın telefonundan "dıt dııt, dıt dııt" şeklinde bir ses duyulur. bu noktadan sonra salonda uğultular artmaya başlar.* grup arkadaşım, gelen sms'i hocaya gösterir. izleyiciler beklemedikleri bir anda dumur olurlar.

    sistemin tam anlamıyla çalışma zorunluluğu olmadığından mütevellit öyle sakin ve rahat bir şekilde projeyi sunmuşumdur ki proje hocasının gözbebekleri büyüyerek "sms nasıl gitti yea?" diye tepki vermesine neden olmuşumdur.

    hatta öyle ki, izleyiciler arasında bulunan başka bir arkadaşıma sunumdan önce yapacağım şeyi de anlatmış olmama rağmen yine de sunum çıkışı kan ter içinde yanıma gelip "sms nasıl oldu olm?"* diyerek heyecanını belirtmiştir.

    hatta ve hatta mezun olduktan sonra, okula uğradığım bir günde sırf bu olay yüzünden bi kişi ile tanışıp, ayaküstü sohbet etmişimdir.*

    sunum sonrasında tabii ki hocamıza da olayın iç yüzünü anlatmışızdır ama bu da böyle bir anım olarak kalmıştır sonuç olarak.
1106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap