6 entry daha
  • öğretim elemanlarının öğrencilere bişeyler vermeye ne kadar meraklı olduğuna bakan sistemdir.

    ilkokuldayken sınıf öğretmenim mesleğini seven biriydi ve hep 'ortaokulda hocalar gelir anlatır çıkar,umurlarında bile olmaz siz anladınız mı anlamadınız mı'' derdi.ortaokulda da lisede de üniversitede de ben bunu gördüm.

    ama hepsi değil tabi.gerçekten öğrencisine bilgi vermek,beyninin en ücra köşelerine kadar anlattığı konuyu yedirmeye meraklı ve bunu yaptığına emin olana kadar pes etmeyen azimli doçentler,profesorler görmedim değil.işte onlardır ki her daim yüceltilmesi gereken.

    bir de öbür türlüleri vardır ki hepimiz biliyoruz.büte bıraktığı her öğrenci için aldığı parayı düşünerek hareket eden,dinlemiyo musunuz? keyfiniz bilir anlatmam ama sorarım,kitapta var çalışın! diyenler,soruyu tahtaya yazıp hadi biri kalksın çözsün ben çözmüyorum fakat sınavda sorucam! diyenler ve daha pek çok varyasyonu var bunların.

    üniversite değişik.ben şahsen sınavlara çalışma işini son saatlere bırakmayı adet edinmiş bir öğrenci olarak başlarda derslerin uzunluğundan yakınır dersin bitmesini kovalardım biran önce.ama ders harbiden ve içten,isteyerek ders anlatan bir hocanın oldu mu siz isterseniz 300 kişilik anfide en arkada oturuyo olun,hoca da uyuyanlara laf etmiyo olsun,anlattığı ders sizi etkisine alır ve dinlersiniz.anlattığı şeylere en azından bir kulak aşinalığınız olur.

    benim verdiğim örnek cumhuriyet üniversitesini kapsıyor.sivas gözlerden uzak bir yer,işler biraz da değişik ilerliyor.itü'de,odtü'de elbet durumun böyle olduğunu sanmıyorum,ender istisnalar hariç olmadığını da biliyorum fakat bu bilindik üst seviye okullar haricinde sistemin tıpkı entrynin başında yazığım gibi ortaokul-lisedeki sistemi taşıdığını düşünüyorum.

    bir yanda anlatmaya hevesli hocalar,diğer yanda sadece aldığı paraya bakan açgözlüler.işte bütün mesele bu
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap