3 entry daha
  • türkiye'de ırkçılık var ve hemen hemen her etnisite bu ırkçılığın hedefi oluyor. ancak ırkçılığı uygulayan egemen etnisitenin türk etnisitesi olmadığı da açıktır. etnik türkler de diğer etnisiteler gibi ırkçılığa hedef oluyorlar.

    kürtler'in yasaklanmış dil ve ekinleri dışında türkiye'de türkler'in dilinin, türk tarihinin ve türk ekininin maruz kaldığı saldırıyı hiçbir etnisite yaşantılamamıştır.

    türk dili, sürekli olarak türkçe'ye yabancı sözcük sokmaya çalışan ve varolan yabancı sözcükleri korumak için türkçe sözcüklere karşı haçlı seferi düzenleyen osmanlıcıların saldırısı altındadır.

    türk ekini, türk söylencesindeki önemli kavramları ve adları terörle ilişkilendirerek -kendilerince- türk ekinini güçsüzleştirmeye çalışan islamcıların saldırısı altındadır.

    türk tarihi, türk tarihini yeniden yazıp türkler'in tarihte yaptığı iyi şeyleri yok saymaya veya başkalarına mal etmeye çalışan avrupamerkezciliğin saldırısı altındadır.

    türk kimliği, sürekli olarak türkiye'de yaşayan ve türk olmayan toplumlara saldırıp kendisi türk olmadığı halde türkmüş gibi davranan dönmelerin yarattığı bilgi kirliliğinin saldırısı altındadır.

    turgut özal'ın, recep tayyip erdoğan'ın veya türk olmayan diğer siyasi yetkelerin faşist uygulamaları etnik türkler'e mal edilemez.
475 entry daha
hesabın var mı? giriş yap