10 entry daha
  • ücretli gösterim sadece istanbul için geçerli. diğer illerde gösterimler ücretsiz olarak ayarlandı. bu da uluslararası hareketin değil kısa zamanda ücretsiz gösterim yapabilecek mekan bulamayıp bu yola başvurmak zorunda kalan istanbul gönüllülerinin -yani bizlerin- sorumluluğundadır. bizler de parasız bir dünyayı savunan bir fikri yaymak için para toplamaktan dolayı mutlu değiliz.

    mekan gösterimlerinin 15 ocak, internette yayınlamanın ise 25 ocak'ta olmasının ise, bu sefer daha profesyonel bir yaklaşımla çekilmiş olan bu üçüncü belgeselin bazı festivallere gönderilebilmek için katılım şartlarını sağlama ve oluşumun hedef kitleyi sadece internet kullanıcısı ile sınırlı tutmak istememesi ile alakası var.

    biraz belgeselden bahsetmek gerekirse;
    üçüncü zeitgeist belgeseli 2 saat 40 dakika uzunluğunda ve 4 bölümden oluşuyor. bunlar; "insan doğası", "sosyal patoloji", "yerküre projesi" ve "yükseliş" şeklinde. özellikle insan doğası ve sosyal patoloji bölümlerinde, başta robert sapolsky ve richard gerald wilkinson gelmek üzere birçok bilimci ile yapılan röportajlar vasıtasıyla "insan doğuştan şöyledir, böyledir" gibi hurafelere epigenetik ve sosyolojik araştırmalar ışığında yorumlar getiriliyor.

    bana göre ilk iki belgesele göre çok daha iyi ve ayakları yere basan bir yapım olmuş.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap