2 entry daha
  • bu yolla aklınca baristalarla vaşak geçtiğini sanan kimi müşterilerin bazen kendisinden akılca üstün bazı baristalara denk gelmesi sonucu acı bir cevap almasıyla son bulan eylemler silsilesidir..
    çok zeki ve yakışıklı bir barista geçenlerde böyle bir herifi büyük bir kalabalık içerisinde rezil etmiştir..
    malum olay şu şekilde cereyan etti, gözlerimin önünde..!

    ukala dümbeleği bir herifin, baristanın gayetle mecburiyet ve format gereği sorduğu "isminiz nedir efendim" sorusuna, yanındaki kız arkadaşına bakıp ondan da onay gülücüğü aldıktan sonra, kahkahalarla " a y ı b o ğ a n " demesiyle küplere tırmanan barista cevap ve ders vermekte gecikmedi..
    barista bardağa özenle bu adı yazdıktan sonra, kasayı arkadaşına bırakarak, kahveyi hazırlamak üzere bizzat espresso makinesinin başına geçti( ki normal koşullarda kasiyer kasadadır, içeceği hazırlayacak kişi de kahve makinesinin başında)..
    kahve hazır olunca, mekândaki kalabalığın da rahatça işitebileceği bir biçimde şöyle seslendi..:
    " a y ı b o ğ a n b e y, kahveniz hazır..! "

    adam, içeceği almak üzere bara yöneliyordu ve fakat barista diğer müşterilere bakarak bağırmaya devam ediyordu..: " a y ı b o ğ a n b e y, kahveniz.."
    bir kez daha bunu söylediğinde adamın yüzündeki kızarıklık, kâğıt bardağın üzerindeki desenin kırmızılığıyla aynı tona ulaştı..

    ve son darbe: göz göze geldiler herif ve barista; " buyrun a y ı b o ğ a n b e y, afiyet olsun efendim..! "
116 entry daha
hesabın var mı? giriş yap