17 entry daha
  • yazı birazcık spoiler içerebilir.

    bir erkek tutkuyla bağlı olduğu bir kadın için her şeyi yapabilir. onun hayatında olmak, ona sahip çıkmak, en kötü anında yanında olmak ister. belki bunu yaparken, o kadını değiştirmeye çalıştığının farkında da olmayabilir. çünkü erkek için her daim hissedilen önemlidir, kararlıdır, gerisini pek takmaz. aslında bu anlamda filmde de dean' in söylediği gibi daha romantiktir erkek.

    bir kadın için ise, ona tutkuyla bağlı bir erkek önemlidir tabi ki ama bu yeterli midir? ben şahsen bir erkek olarak hiç bir kadında bunun yeterli olduğunu görmedim. kadınlar genelde hissettikleri bu duygularla kendileriyle çelişirler ve onlara karşı yapılan fedakarlıkları kendilerini feda ederek, denk olmaya çalışarak geri vermeye çalışırlar. ya da bu durumu olabildiğince fazla sürdürmek, böyle yaşamak isterler. şartlar da bunu gerektiriyor olabilir. bunu yaparken farkında oldukları şeyi niye umursamazlar hiç anlamam doğrusu. yani bir erkek ne kadar kararlıysa, kadın genelde o kadar çelişkilidir. kadın olasılıklar havuzunda yüzerken, yanlış veya doğru seçimler yaparken, erkek hep kararlı olup, seçimde doğru ve yanlış gibi kavramlara yer vermez. bu da tutku ve saplantıyı körükler erkekte.

    yazdıklarımdan çok daha fazlası var bu filmde, o kadar incelikli bir film ki tekrar tekrar izlenmesi gerek bence. yılın kesinlikle en iyi filmlerinden. oyunculardan en az birinin oscar almasını çok isterim, fakat pek olası gözükmüyor.
383 entry daha
hesabın var mı? giriş yap