3 entry daha
  • sadece ulkemizde degil, tum dunyada hala en cok kullanilmakta olan dil ogretim yontemidir. ne zaman ortaya ciktigi bilinmemekte olup bazi teorisyenler bunun ta antik yunan filozoflarinca gelistirildigini one suruyorlar. latince'nin ogretimi sirasinda kendisinden cok yararlanilmistir.

    neden hala populer peki? grammar translation yontemi herhangi bir hazirlik gerektirmez ogretmen tarafindan. kurallari verirsiniz ve olay tamamdir. bunda en onemli sebep su: islevsellikten uzak sinavlar. mesela kpds/uds. bu tarz tamamen bilgi olcen, iletisimi goz ardi eden sinavlarda basarili olabilmek icin dilin islevini kavramaya gerek yoktur. su kelime su anlama gelir, bu yapida sunu goruruz dersiniz ve olay tamamdir. zaten turkiye'de bu sinavlara hazirlayan tum kaynaklar grammar translation method icin fevkalade orneklerdir.

    herkes bu yontemi yerden yere vursa da ogrenme usulleri goz onunde bulunduruldugunda cevirinin de yeri var, yani cok cok az da olsa basvurulan bir yontem olmasinda bir sakinca gorulmuyor. ozellikle zamanla yarisiyorsaniz, ve isin sonunda bir sinav varsa, grammar translation sizin sigindiginiz limandir.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap