8 entry daha
  • insanın kendi memleketinde askerlik yaparken yemin töreninden sonra sahip olduğu hak. erler için var mı yok mu yada nasıl işliyor bilmiyorum ama yedek subaysanız normalde prosedür gereği yeminden sonra her haftasonu cuma akşam yemeğinden sonra evinize gidip pazar akşam içtimasına kadar sivil hayata geri dönebiliyorsunuz.

    tabii ki bu yalnızca prosedür... mantığın kitabını yazmış, nizam, düzen, adalet sloganları altında kendilerini insanlara eziyet etmeye ve sivil hayatla olan tüm bağlantılarını koparıp psikolojisinden silinmeyecek birkaç iz bırakmadan geri yollamamaya adamış bu kurum ne yapıyor biliyor musunuz.

    bu hafta sonu evci çıkma hakkınızı elinizden alıyor. tekrar söylüyorum bu bir hak ve ceza olarak iptal edilmesi sözkonusu değil, zaten subay olacak adamı ceza olarak haftasonu dışarı çıkartmamak, yatırıp kaldırmak, dövmek, hakaret etmek, süründürmek diye birşey de yok literatürde. cezayı hak edecek bir iş yaptıysan tutanağın tutulur savunmanı yazarsın kararı mahkeme verir. bu nedenle yedek subaylıkta asla ceza yenilmez o ya disiplin eğitimidir, ya zamana riayet eğitimidir, ya da bugünün nöbetçi subayı benim akşam vukuat çıkarıp başımı ağrıtırsanız belanızı sikerim ona göre ayağınızı denk alın eğitimidir.

    neyse az önce verdiğim örneklerle anlayacağınız üzere herşeyi işine geldiği gibi kullanma konusunda aşmış olan bu kurum (bir örnek daha gerekirse, yönetmelikte cep telefonu kullanmak kesinlikle yasak ancak bütün subay sınıfı birbirine emirleri bile cep telefonuyla veriyor. ama erbaş yada asteğmen adayı telefon yakalatsa 15-30 gün arası hapis cezasına kadar yolu var) haftasonu en doğal hakkınız olan bu izni size vermeyip koz olarak kullanıyor.

    herhangi birşeyden (kıyafetinin, yatağının düzgünlüğü, eğitimdeki performansın ya da komutanın canının sıkkın olması) dolayı sana diyorlar ki bu hafta içerdesin, iyide niye diyorsun bu benim hakkım. olur mu öyle kağıt üzerinde gösterilen şu; bu çocuk eğitimlerde yeterli performansı gösteremediği için geribeslemeye kalıp haftasonu ekstra ders çalışmak için gönüllü olarak içerde kalmıştır hadi geçmiş olsundur.

    işte böyle birşeydir evci izni, adamların elindeki size karşı kullanılacak bir kozdan ibarettir. sırf haftasonu çıkabilmek için hafta içinde köpek gibi çalışıp itaat edip eğitimlerde kendinizi aşmanızı hedefler. keşke hiç öyle bir hakkımız olmasa da psikolojimiz bozulmasa paşa paşa koğuşumuzda yatsak dersiniz...
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap