207 entry daha
  • bir "süperkahraman" hikayesini enstrümante ederek derdini, çok detaylı, çok yönlü, çok gerçek, çok güçlü karakterlerin etkileşimi üzerinden anlatan, izledikten aylar sonra hala kafada olgunlaşmaya devam eden, muh-te-şem bir film.

    büyük konuşuyorum; insanlık tarihindeki en iyi opening credits'e sahip film.

    dr. manhattan kafası, yıllar yılı anlatmaya çalıştıp binlerce kelime sarfı ihtiyacının karşısında pes edip izah etmeye üşendiğim kavramları tek bir bedende toplamış. büyük kolaylık oldu betimlerime. nat 'king' cole'ın "unforgettable"'ına oldum olası hayrandım zaten, bu filmden sonra, bir de hüzün ve göz buğulanması eklendi.

    aşırı zekası aklının önüne geçen, ahlaki anlamda deforme olmuş süper zekası olsun, pislik komedyeni, savaş olsun da savaşın hangi tarafında olduğum aslında pek umrumda değil kafasındaki rorschach'i olsun, kopmuş gitmiş evrenin adamı olmuş dr. manhattan'ı, baba parası ile kahraman olan "batman" çakması night owl ii olsun, bir sürü çok ince kıyılmış karakteri ve ilmik ilmik dokunmuş karakter etkileşimlerini bünyesinde bulunduran, çocuk filmi kisvesi altında çok ağır bir yapım. bildiğin "kült". mirastır bence bu film. insanlığın elinden çıkan sayılı iyi işlerdendir. gören gözdedir güzellikleri, görebilen gözdedir.
498 entry daha
hesabın var mı? giriş yap