1 entry daha
  • ortacagdan kalma yapilariyla guzel, bir o kadar da tuhaf bir sehirdir. soyle bir etrafta dolaninca halkinin epey bir kismi satanist mi acaba hissine kapilmak isten degildir; camlarin onune konmus seytani figurlere, urkutucu tuhaf biblolara bircok evde rastlamak olasidir, sehrin gobeginde, katedralin onundaki meydanda da dokme metalden son derece urkutucu 5-6 tane seytani gorunuslu heykel bulunmaktadir. ne oldugu uzaktan pek anlasilmayan bu heykellerin yanina yaklastiginizdai her birinin seytani sembollerle bezenmis tuhaf hayvanlar - yaratiklar oldugunu ve farkli birer enstruman calmakta oldugunu gorursunuz, bir tanesi kolunun altina debelenen ufak bir cocuk sikistirmistir hatta; seytanin onur konugu oldugu bir panayirdan firlamis gibidirler. bu figurlerin katedralin tam onunda yer almasi da ayri bir tuhafliktir; ulkenin guney bolgelerinin zeka duzeyine pek guvenmeyen hollandalilara sorarsaniz bu normal bir durumdur gerci, heykelleri yapan zat-i muhterem muhtemelen heykellerin oraya dikilmesine karar veren belediye meclisiyle (veya hangi organ ise) fena halde kafa bulmustur.

    hollanda'nin protestan cogunlugundan farkli olarak, agirlikli sekilde katolik nufus barindiran bir sehirdir bir de. belcika'ya yaklasilmis olmasinin etkisiyle, hollanda'in genelinden cok daha duzgun bir mutfaga sahiptir, yeme icme acisindan husrana ugramazsiniz.

    sehir ayrica, hollandalilar'in bu bolgenin zekasiyla dalga gecmelerinin cok da haksiz olmadigini gosteren gudiklikleri adim basi sergiler. bir diregin uzerinde, ayni yer icin farkli yonler gosteren uc ayri levhaya rastlamak mumkundur, muzelerden birinin uzerinde esek kadar harflerle muze yazilmis, ama ne muzesi oldugunun belirtilmesi unutulmustur vs.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap