13 entry daha
  • irobot.com.tr web sayfasını görünce artık garantili, servisli bir hale geldiğini tahmin ederek 555 modelini aldığımız robot süpürge.
    şu ana kadar:
    -temizliği iyi yapıyor, yani kirleri ve tozları topluyor (asıl işini yapıyor). evimizi hiç bu kadar temiz görmemiştim.
    -cisimlerin etrafından kendi kendine dolanıyor, ufak tefek bir kaç eşya çekilerek yolu açılınca veya gerekiyorsa yolu kapatılınca kendi kendine sorunsuz evi dolaşıyor.
    -fırça temizliği biraz zahmetli, ama zamanla daha az kir çekeceği için bu iş de kolaylaşacaktır.
    -sesi çok fazla değil, çalışırken televizyon izleyebiliyoruz, normal süpürgede bu mümkün değil.
    -hergün kullanılması öneriliyor. kalabalık evlerde, ev halkını rahatsız etmemek için iki günde bire düşebilir bence.
    -kilimlere takılmadı, sorunsuz süpürüyor. parke veya halı da farketmiyor.
    -sevimli kerata, evin içinde bir evcil hayvan dolaşıyor gibi bir şey, kendi kendine, kafasına göre dolaşıyor ortalıkta.

    yine de:
    - temizliği sevmeyen veya ona ayrılan zamanı gereksiz gören kişiler için uygun. kendi temizliğini kendi elleriyle yapmayı seven, ev temizliğinden hoşlanan kişiler için gereksiz olabilir (vardır mutlaka).
    -köşe bucak bir temizlik için klasik süpürgenin evde tutulması gerekebilir. robotun giremediği dar köşeler, koltuk yüzeyleri vs için.

    en önemlisi uzun vadede:
    -batarya ömrünün ne kadar dayanacağı çok önemli.
    -arıza olursa servisten göreceğimiz destek de henüz bilinmeyenler arasında.

    temizlik yapma nefreti nedeni ile yüksek fiyatını göze alabilenlere tavsiye edilebilir.

    edit: uzun vade için yeterli süre geçti artık yorum yapabilirim:
    -bataryası hala yeterli derecede çalışmasını sağlıyor, bir sorun yok.
    -bir arıza çıkartmadı. yine de garanti süresi bitmeden şöyle bir servise götürdüm, tertemiz yapıp geri verdiler. bir sorun olsaydı da çözeceklerine güveniyorum.

    3 yıl sonrasında edit: makine iyi çalışıyor ama fırça temizliği olayından yavaş yavaş sıkılmaya başladım. herkesin düzenli bununla uğraşabileceğini sanmıyorum. gerçi amerika'da son çıkan bir modeli varmış, hem çekim gücü çok yüksek, hem kendi temizlik ihtiyacı çok azmış. işte robot süpürge teknolojisi böyle böyle yoluna girecek.

    4 yıl sonra edit: benim roombanın 4-5 ay önce bataryası bitti. bir süre onsuz da yaşayıp yaşayamayacağımızı görmek için özellikle yeni batarya almadım. maalesef aradan geçen zaman sonunda evin zemini ciddi şekilde daha kirli olmaya başladı, en başta da ev halkı rahatsız oluyor. (kocaman normal süpürgeyi kullanmak fiziken zor geliyor, bu nedenle daha seyrek süpürüyoruz evi). dolayısıyla dün yeni batarya sipariş ettim. bu durum, cihazın temizlikteki etkisi bakımından güzel bir şey.
    yedek parça ve servis sürekliliği yönünden ise; bu makine uzun bir süredir fiilen türkiye'de satılmıyor zaten. ithalatçı firma neato marka robot satmaya geçti. dolayısıyla yedek parçayı bu firmadan almam söz konusu olmadı. internette seçenek bol olduğu için o kısımda sorun yok. orjinal yedek parçası çok pahalı olduğundan ebay'dan ısmarladım, kargo ücretiyle birlikte 50 dolar civarında bir maliyet tuttu. işini bilen biri kendi bile bantlayıp yapabilir sanki bu bataryayı da...
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap