3 entry daha
  • artışının (eğer artıyorsa) nedenlerinin irdelenmediği ölümlerdir. türkiye eskisinden daha fazla üretiyor, daha fazla işçi çalıştırıyor veya daha riskli kabul edilen sektörlerde istihdamı arttıyorsa bunun sonucu olarak ölümlü kazalarda -maalesef- artıyordur. gerçi tek tek olaylara (bkz:) verilerek istatistiki verilerden uzak bir konu tartışmaya açılmış, eskiden günümüze gelen trend nedir bunu açıklayan yazılara sözlük dahilinde ulaşılamıyor. link verenlere ayrıca teşekkür edilecektir.

    konu ile ilgili önemli bir not da 19. dünya iş güvenliği ve sağlıklı çalışma koşulları toplantısının ev sahipliğini 11-13 eylül'de istanbul'un yapacak olmasıdır. bu toplantıyı international labor organization ilo tertipliyor. bu toplantıya kadar konunun daha derinden irdelenmesi dileği ile

    edit : linkler verilmeye başlanmış

    buyurun http://www.mess.org.tr/ti.asp?eid=2090&icid=2090

    edit - 2 : avrupa 1.cisi olduğumuzu gösteren istatistik/çalışma henüz meydanda yok. beyanatlar istatistik sayılmaz. devletin rakamlarına güvenmiyorsunuz anladık, ilo da filan yok mu istatistikler, yurtdışından bulunamıyor mu ?

    ilo'nun verdiği istatistiklere göre dünyada yılda 2.2 milyon kişi iş kazaları ve hastalıklardan dolayı yaşamını kaybediyor. bunların 350,000 tanesi yıllık iş kazasından gerçekleşmiş

    sol gazetesinde yayınlanan bilgilere göre http://arsiv.sol.org.tr/?yazino=30968 türkiye'de bir yılda iş kazasından ölen kişi sayısı 1,600. şimdi dünya genelindeki 350,000 kişiyi 175 ülkeye bölelim ülke başına ortalama 2,000 kişi düşer. biz 1,600 can kaybıyla nasıl dünya 3., avrupa 1. oluyoruz bir zahmet bunu da anlatın. (kaldıki dünyanın en kalabalık 17., ekonomisi de en büyük 15. ülkesiyiz, istatistiklerin doğal olarak aleyhimize olması lazım)
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap