9 entry daha
  • şam'dan veya humus'dan minibüs veya otobüslerle doğu istikametinde iki üç saatlik bir yolculuk sonrası varabileceğiniz; yüzyıllar içinde muazzam bir şekilde korunmuş, kısmen hala ayakta kalan roma şehridir.

    çat pat ingilizce konuşabilen bir taksici ile anlaşmanız durumunda, onun da rehberliği ve iyi bir kitap ile bir gün içerisinde antik şehrin tüm kalıntıları, biraz ilerisindeki tepe üzerinden tüm vadiyi izleyebileceğiniz fahrettin kalesi, üçer katlı kral aile mezarları, arkeoloji müzesi ve tapınakları gezilebilir. pazarlık mutlaka yapılmalıdır, sıkı bir pazarlıkla, oran olarak fikir vermek gerekirse; ilk başta 3 lira dedikleri hizmetler 1 liradan alınabilir.

    eski antik şehrin hemen yanındaki yeni yerleşim yeri ise bir hayli küçüktür. yiyecek bir şeyler bulabileceğiniz bir kaç lokanta veya alışveriş yapabileceğiniz üç beş dükkanın olduğu merkez alan 200 metrelik bir ana cadde ve ona paralel bir kaç ufak sokaktan oluşur. bu bölgenin haricinde yerel halkın evleri dışında bir özelliği yoktur.

    bu arada iki üç pansiyon ve bir kaç ufak oteli dışında kalınacak en kaliteli ve güzel oteli dedeman otelidir. burada görünce bir hayli şaşırdığımız dedeman otelleri zincirinin sanırım en ücra halkasıdır dersek yanlış olmaz.
    (bkz: dedeman palmyra)
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap