3 entry daha
  • batı'dan alınmış bir eğitim yaklaşımı. güzeldir, hoştur, ülkem okullarında uygulansın isterim. resmi olarak da uyguluyoruz zaten. lakin memleketim gerçeği, pek çok şey uygulanır gözükür ama gerekli koşullar sağlanmaz. öğretmenlere yapılandırmacılığı uygulamaları söylenir ama ne bu konuda doğru düzgün bir eğitim verilir, ne de koşullar iyileştirilir. 40-50 öğrencinin bulunduğu ama araç olarak sınıf tahtasından başka bir şeyin bulunmadığı, fotokopi çektirme imkanının bile olmadığı okullarda ve altyapı olarak birçok eksiği olan öğrencilerde yapılandır yapılandırabilirsen.
    batı'dan teknik alıp ülkem koşullarına yamamaya çalışmayı bırakıp kendi koşullarımıza göre kuramları yaratmalıyız artık. batı'nın ülkesinde konuşulan dili bilmeyen öğrencileri yok, liseye gelmiş ama yazı yazmaktan aciz öğrencileri de. tüm dünyadan bihaber köylere gittiğimizde nasıl eğitim yapacağımız anlatılmıyor, türkçe konuşamayan öğrenciye nasıl yaklaşacağımız öğretilmiyor. türkiye gibi birbirinden çok farklı gerçeklikleri barındıran bir ülkenin eğitim fakültelerinde sanki her yer aynıymışçasına ve o aynılık avrupa'nınkine benziyormuşçasına bir eğitim verilyor. öğretmenler sudan çıkmış balığa dönüp birkaç nesli harcayınca da şaşırıp kalıyoruz niye bu sistemler yürümüyor diye.
    yapılandırmacılık: türkiye koşullarında ancak çok az sayıda okulun başarıyla uygulayabileceği, eğitimi amacına ulaştırabilecek eğitim yaklaşımı.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap