6 entry daha
  • ismi gibi guzel, isminden anlasildigi gibi de guzel kizlarin yasadigi rusya federasyonunun onemli ticaret ve sanayi kentlerinden birisi.
    sverdlosk oblastin baskenti, ayni zamanda da nasil novosibirsk sibiryanin bir nevi baskenti ise ekaterinburg da urallarin baskentidir.
    romanov ailesinin bolseviklerce katledildigi sehirdir ayni zamanda, kentteki "kan kilisesi"nde bir kac yil oncesine kadar ii. nikolay ve ailesinin mezarlari da bulunmaktaydi. mezarlar, su an ise, tum romanov sulalesinin (carlarinin) mezarlarinin bulundugu st. petersbug'daki petropavlov kalesine tasinmistir.
    kan kilisesi ise halen kentin en onemli turistik bolgesidir ve anilarin depresmesi icin de her turlu gorsel materyal kullanilmaktadir.
    bir de bu kilise (rusyada adet oldugu uzere) yeni evlenecek ciftlerin nikah salonuna gitmeden once geldikleri yerdir.
    kentte ayrica cok guzel bir tarih ve etnografya muzesi de vardir. urallar bolgesinin oncesinin deniz olmasindan mutevellit super bir muzedir. doldurulmus hayvanlar etkileyicidir.
    ekaterinburg ve urallar yesil renkli malahid tasiyla unludur, eger yolunuz dusere kiz arkadasiniza veya esinize malahid tasindan bir kolye alin.
    kentin ortasinda kisin donan ve guzel bir goruntu arz eden bir golu de vardir.
    kent moskova gibi kozmopolit olmadigindan siyah sacli bizlere tum kizlar bakarlar ve sohbet kurabilirseniz cok super olur ve muhabbet kurarsiniz.
    genel olarak moskova disi rus kentlerinin sadeligi ve insanlarinin daha canayakin olmasi durumu bu kent icin de gecerlidir.
    velhasil gidip gormekte yarar var efendim....
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap