561 entry daha
  • bu zirvenin yapılacağı hilton convention center yaklaşık 5 bin kişilik kapasiteli istanbul'un merkezinde, kışın bu tip bir organizasyonu yapabileceğimiz en ideal mekandır. ama işte her şey gibi onun da sınırı var. daha iyi bir mekan öneriniz var mı? gördüğümüz kadarıyla yok. türk telekom arena'da da zirve yapamayacağımıza göre zirve mekanımız hilton convention center.

    30 bin kişiye davetiye gönderilmiş. ee ne yapsaydık göndermese miydik? geçen sene yazarların bir kısmına davetiye gönderilip kalan kısmına gönderilmezken haklı olarak kıyamet koparan yine ekşi sözlük yazarları değil miydi? aynı anda 5 bin kişilik mekana 10 bin kişi sıkıştırıp herhangi bir sıkıntı durumunda hepinizi tehlikeye mi atalım?

    ayrıca izdiham konusu yeni bir şey değil, davetiyeleri göndermeden önce designed for an unknown man'in duyurusunda "mekanın maksimum kapasitesinin aşımı durumunda girişler belirli bir süre için durdurulabilecektir. bu yüzden etkinliğe mümkün olduğunca erken gelmeniz yerinde olur." şeklinde (bkz: #21795969) dile getirmiştik. bunu en başından beri öngörüyorduk zaten, "aha katılımcı sayısı 10 bine vardı son anda böyle bir duyuru yapalım" demedik. en azından biraz okuyun.

    kaldı ki 10 bin kişi aynı anda zirveye gelecek diye bir şey yok. 12 saatlik bir etkinlik ve içeri giriş çıkışlarda sirkülasyon olacaktır. büyük ihtimalle en fazla kapıda bir süre sıra bekleyeceksiniz. yine de her duruma karşı hazırlıklı olmanız açısından tekrar bu durumu sizinle paylaştık.

    gelelim fotoğraf makinesi ve kamera kullanımına. bu tip etkinliklerin çoğunda fotoğraf makinesi zaten yasaktır. bir kısmında belirli bir lens boyutundan sonrası yasaktır, bir kısmında tüm fotoğraf makineleri yasaktır. orta yolu slr ve dslr makineleri kabul etmeyerek bulduk. yine ihlaller olacağını biliyoruz ama elimizden gelen ve kontrol edebileceğimiz kadarı bu. kaldı ki fotoğraf konusunda daha önce olay çıkaranlar yine siz ekşi sözlük yazarlarısınız (bkz: çiğdem mater). çok istiyorsanız cirque du soleil gibi tüm fotoğraf makinelerini yasaklayabiliriz, bizim için daha rahat olur.

    ek bilgi: gece boyunca, sözlük yazarları; paradoxical, rainbyte, phyromane, tok oldugumuz halde yaftalar yiyoruz ve portekizli fotoğraf sanatçısı pedro gomes'ten oluşan bir ekip sizler için zirvenin fotoğraflarını çekecek. daha sonra bu fotoğraflar dışarıya kapalı olarak sözlük yazarlarıyla paylaşılacaktır.
1153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap