2 entry daha
  • anti-hipokrat locası gibi çevirilebilecek aaa adlı masonvari locanın bilim üretmek amacıyla hipokrat falan tanımam davranışıyla insanları kesip biçmelerini konu alan film. (bkz: run lola run)dan aşina olduğumuz franka potente başrolünde oynamış*. heidelberger adlı çok ünlü bir enstitüde* yazın araştırma yapmak ve bir şeyler öğrenmek için tüm almanya'daki en iyi tıp öğrencilerinin katılmasıyla başlar herşey.

    filmde spoiler yapmadan verilebilecek* en iyi sahne açılışa yakın bir yerlerde masanın üzerinde uyanan öğrencinin olduğu sahnedir. nerdeyim ne oluyor demeden karnının yarıldığını, bağırsaklarının çıkarıldığını ve ellerinin parmaklarının şekilsel kesilerek içini görebildiğini farkeder. sonradan anlarız ki bu kişi kadavra müzesinde sergilenme amaçlı bu şekile getirilmiştir. kadavra müzesi ise bu yerde bulunan ve cesetlerin su ve yağlarının arındırılarak eğitim amaçlı oralarına buralarına pencere yapıp insanın iç işleyişini göstermek amaçlanmış bi yer olarak tanımlayabiliriz. filmden daha çok canlı kesim yani bol efekt beklenmesine karşın bunu çok iyi karşıladığı söylenemediğimden bence vasat ama uykunuz kaçtığında izlenebilecek bir filmdir.

    özet geçmek gerekirse filmin konusu öğrencileri teker teker yoketmek olarak algılanmamalıdır bu yanlış olur. yani yok öyle birşey. nazi almanyasından beri varolduğu söylenen bu loca sayesinde bugünkü bir çok ilacın,ameliyat metodunun vb. icat olduğunu da söylemeye gerek yok herhalde. o zamanlar bu işler savaş esirlerini keserek yapılırmış. büyük ihtimalde günümüzde de varolduğunu söylemenin güzel bir yolunu bulmuş yönetmen o yüzden tebrik ediyoruz.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap