• hicbir kare oyle gordugunuz gibi cikmiyor o fotograf kagidina... bir de her filmde 1 tane iyi fotograf cikarsa sanslisiniz.

    edit 7 sene sonra: demisim zamaninda, tabi o zamanlar boyle super dslr falan yok, olanlarda cok pahali...

    simdi yeni baslayanlara tavsiyem, ellerindeki zoom lens'i direkt rafa kaldirip guzel ve ucuz bir 50mm f1.8 lens almalaridir. misal, canon 90 dolara satiyor bir tane... sonrasinda da ya sadece dusuk f'li sabit lensler, ya da dusuk f'li zoom lensler, fakat bu ikinci model gercekten baya pahali.

    edit: 8 sene sonra: dijitalle baslayin ama mutlaka film deneyin, post processinge fazla kasmayin iyi fotografi biraz daha iyi yapabilir ama kotu fotografi iyi yapmaz, onun yerine cekim aninda istediginiz goruntuyu fotograf makinasini kullanarak elde etmeye calisin, isin teknigine mutlaka hakim olmak lazim (f-stop'tur, enstantanedir), isigin geldigi yone surekli hakim olun. bol bol okuyun, baslangic icin sabit kalfagil'in fotograf sanatinda kompozisyon kitabi cok iyidir bana cok yararli oldu. fotograflarinizi mutlaka biryerlerde paylasin, flickr super mesela, oradaki kontaklarinizin fotograflarina surekli bakin yorumlar yazin ki onlar da size yazsinlar, normal veya genis acili lensler kullanin. fotografin ozunde ayiklama isi oldugunu unutmayin, deneyin, surekli fotograf cekin gezin dolasin vs vs... bir de rangefinder makinalari deneyin, leica almaya gerek yok eski bir yashica electro 35, canon canonet, olympus rc35 ebayden gayet uygun fiyatlara bulunabiliyor. bol bol fotograf bakin begendikleriniz uzerine kafa yorun, neden begendiginizi anlamaya calisin ve tekrar soyluyorum bol bol fotograf cekin - goruntunun inanilmaz keskinlikte (sharp) olmasina fazla takmayin. 50mm veya daha dusuk lensler kullanin. fotograflinizi kesip bicmeyin, onun yerine kompozisyonu fotografi cekerken adam gibi olusturmaya calisin.

    bir de reklam yapayim: https://www.flickr.com/photos/brownbeatle/

    edit: 13 sene sonra: fotografa zaman ayirabildiginiz bir donemdeyseniz kiymetini bilin, sonra is guc hayat derken ipin ucu kaciyor.
269 entry daha
hesabın var mı? giriş yap