2 entry daha
  • "okuyan sıhhat bulur" düsturuyla hareket eden güzel bir ekşi sözlük hareketi. kadıköy vamos bien*'in sıcak evsahipliğinde gerçekleşen zirvelere katılım için fularlar takılması, 80’lerin sosyal içerikli filmlerindeki entelektüel insanların takıldığı barlardakiler gibi konuşmalar yapılması, "ayrıksı, tecimsel, kösnül, ikircikli, kotarmak, kekremsi, umarsızca" falan gibi kelimelerin en az bir kez cümle içine kullanılması ya da yeri geldiğinde "bedbin, hodbin, muaşeret, mütemayil, vakıa" denilmesi mecbur değildir. şarap içmeyenler dövülmemekte, gecenin bir yarısı sigara böreği talebinde bulunanlar dışlanmamakta, maçtan gelenlere bir süre soluklanıp çay içme izni verilmektedir. gothic, emo, apaçi, cadde kızı, spiritüel, kurumsal vb. insanların "gelin canlar bir olalım" dediği zirvedir.

    her hafta kendisine aniden "seni seçtik pikaçu, bu hafta sen zirve açıcan, nıhahaha" denilen katılımcılardan biri zirve açmakta, yine gelenlerin tavsiyeleriyle iki haftalık kitap seçimi yapılmakta, o hafta seçilen kitaba ya da yazarına kıl olan zirve üyeleri mercan'da kokoreç yemeği tercih etmektedir.
    ekşi kütükhane şimdiye kadar "kürk mantolu madonna'yı okuyup anladık mı?", "ekşi kitap kulübü 2 -aylak adam" ve "ekşi kütükhane 3- kiralık konak" olmak üzere üç zirve gerçekleştirmiştir. bu zirvelerde şimdiye kadar üzerinde konuşulan kitapları sözlük klişelerine göre ve film ve kitapları bir saniyede özetlemek niyetiyle tanımlamak istersek ortaya şu sonuçlar çıkmaktadır:
    kürk mantolu madonna : bambaşkaymışsın
    aylak adam : hatunların efendi adam yerine piç tercihi
    kiralık konak : batı'nın tekniğini alalım kültürünü almayalım

    latife bir yana, ekşi kütükhane, kitapları, okumayı ve üzerinde konuşmayı sevenleri bünyesine katmak için sabırsızlıkla bekleyen efendi ve sakin bir oluşumdur. seviniz, sevdiriniz. gelecek hafta üzerinde sohbet edilecek kitapla ilgili detaylar için;
    http://limon.6degreesunder.com/zirve/1993664/org/
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap