3 entry daha
  • en asil duygunun insanı olan şöförlerimizin çıktığı er meydanıdır.

    - camdan çıkarılan sol el işaret parmağı,sol cenaha dönüşlerde sinyal lambası yerine kullanılır ve arkadaki araç sürücülerinin hepsinin bu parmağı gördüğü varsayılır. ( koskoca belediye otobüsü sürücüsü bile bu evrensel işareti dönüşlerinde kullanmaktadır. kutsal bir parmaktır o )

    - ilginçtir ki bu şehirde halk otobüslerini hatun kişiler kullanmaktadırlar. ilk yıllarda bir çok kazaya sebebiyet vermişlerdir fakat daha sonra hususi arabalara vura vura öğrendiler şöförlüğü. ( kocalarının meslekleri kaportacılık mı acaba diye düşünmekteyim sık sık )

    - bilimin de kabul ettiği dünyanın en kısa zaman dilimi türkiye'de bulunmuştur. kırmızıdan sarıya geçişte arkadaki arabanın kornaya asılma süresidir. adana'da da durum böyledir.

    - dolmuş ve minübüsler trafiği hallaç pamuğu gibi atmaktadırlar. duraksız adam alma fakat adamı sadece durakta indirme ( kazan kazan düşüncesi yok yani ), öndeki ve arkadaki meslektaşı ile arayı ayarlamak için kah kağnı gibi gitme kah formula 1 şöförü gibi davranma, bir kazaya karışıldığında öncelikle karşıdaki adamı dövme daha sonra resmi işlemlere geçme, yolcuya karaman koyunu muamelesi yapma ( yükleme-boşaltma-dürtme-çekme-sündürme ) gibi.

    biraz da sistem eleştirisi;

    - adana halkı son yıllarda muhalif bir tavır sergilediğinden ötürü şehir yatırım almaz, çarpık kentleşme had safhadadır. hani genel bir tabir mevcuttur: " bu olay size yol, su elektrik olarak geri dönecek bekleyin diye" malesef yol kısmı bir türlü dönememiştir. artan araç trafiğine bağlı olarak kaynak eksikliği sebebiyle yolların yenilemesi ve genişletilmesi zamanında yapılamamıştır. ankara'da 45 günde bitirilen battı çıktı tarzı yollar bu şehirde 1 ila 1,5 yıl arasında yapılabilmektedir. bozuk ve plansız yollar sebebiyle 1 tas yağmur düşse, dümdüz bir şehirde trafik tıkanabilmektedir.

    işte böyleyken böyle diyor, halkımızın ve devlet büyüklerimizin daha duyarlı olmasını temenni ediyorum.

    atlantisten gelen edit: eskiden kalma dil alışkanlığım neticesinde hatun kişilerin kullandığı otobüslere halk otobüsü dedim. doğrusu belediye otobüsü olacaktı. ben smyrna ve bnl dgr’ a uyarıları için teşekkürler…
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap