2117 entry daha
  • git gide daha çok içine kapanıyor daha çok yalnızlaşıyor ama bunun farkında değil. durum yeni doğan bir file "izmir" ismini verecek kadar vahim. aslında şöyle bir düşününce çok ciddi bir travma hali değil mi bu?

    tüketim biçiminin üretim biçiminin çok önünde olmasının sancısını yaşıyor özünde. hırçınlaşmadan sakin bir şekilde bu konuda biraz düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

    hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak bitiyor ama kendisini kandırma konusunda maalesef çok başarılı. bir batılı gibi modern hayat biçimine sahip olması yani tabiri caizse fesi çıkarıp şapka giymesi siyaset, ekonomi gibi soyut konularda yaşadığı çöküşü gizliyor. güzel giyindiği için doğru düşündüğünü de zanneden bir travma hali bu. tüketim biçiminden aldığı şekilci güç sağlıklı düşünmesini engelliyor. bir entelektüel derinliği yok yani aslında yaşadığı tüketim biçiminin hakkını veremiyor.

    tarih sahnesinden çekilmekte olan çekilmesi kaçınılmaz olan bir rejimin bekçiliğini yapıyor. bu yüzden yaşadığı travma çok büyük. yenilgi kesin ve kaçınılmaz. ancak bu kesin mağlubiyete direnmeyi kendine kimlik edinmiş durumda. türkiye'nin en mutsuz ve karamsar insanları izmir'de yaşıyor.

    peşin edit: izmirliyim.
14189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap