4 entry daha
  • halen, üzerinde fikirbirliğine varılalı nerdeyse 100 yıl olmuş konuları gündeme getirmekten zevk alan, kendi yetersizliğini saklamak için, aklı sıra kendinden güçsüz olduklarını düşündüğü kadınlara laf atan acizlerden birinin tekrar gündeme getirmeye çalıştığı tartışma. öncelikle yazıyla ilgili birşeyi merak ediyorum. daha ilk cümlesinde ''ilo''nun bazı temsilcilerinin de içten içe sorduğundan bahseden bu arkadaş, bu adamların ''içten içe'' bunu sorduklarını nerden biliyor ?

    nasıl bir kapanmışsa gözler, erkek ve kadının birbirinden bağımsız varolamayacağı gerçeği bir türlü akıllarına dank edemiyor. tarihte bile bereketin ve doğurganlığın sembolü olarak görülmüş kadınlar ve aile kavramını korumak, devam ettirmek ve bunların gerçekleşmesi için gerekli ne kadar sorumluluk varsa yerine getirme görevi üstlenen erkekler... basit olarak tekrar yazıyorum. kadın ve erkek bir bütünün parçalarıdır, biri olmadan diğerinin işlevi yetersizdir hatta yoktur.

    bu durumda zaten tartışmıyor olmamız gereken kadın erkek eşitliği dahilinde, kadınların da erkekler kadar eğitimli olma, özgür olma ve çalışma hakları mevcuttur. halen diriltilmeye çalışılan feodal mantık ise bunun tam tersini söyler. bu nedenle, bu karanlık feodal dönemlere için için özlem duyan, kendi kararlarını almak gibi herkesin yapamayacağı ve özgür olmayı gerektiren bir sorumluluğa girecek cesareti bulunmayan bir takım korkaklar, yetersizlikleri nedeniyle, kadınların onlardan çok daha iyi şeyler ortaya koyabileceği gerçeğini böyle saçma argümanlarla gizlemeye çalışmaktalar.

    istediğiniz kadar ağlayın, sızlayın. birbirinden sadece bir kromozom fark olan iki eşit cins var. biri olmadan diğeri olmaz ve biri ne yapabiliyorsa, diğeri de, sosyal hayatta bunu yapma hakkına sahiptir.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap