2 entry daha
  • refika’nın mutfağı - cooking new istanbul style kitabıyla tanıdım kendisini.

    ilk başta klasik yemek kitabı sandım fakat okumaya başladıkça gördüm ki aslında içinde hem geleneksel ve türk mutfağı ’na ait lezzetler hem de pratik ama enfes görünen yemek tarifleri var.

    daha da önemlisi; yoğun iş temposu içinde gözümüzden kaçan balık pazarları, mahalle fırınları, mahalle kasapları, organik pazarlar gibi önemli bir noktaya da değinmiş olması.

    çocukluğumuzdan bu yana mantar gibi türeyen büyük marketler ucuz alışveriş yapmak adına ne çok duyguyu sildi hayatım(ız)dan.
    oysa hangi peyniri sevdiğimizi bilen, bize adımızla hitabeden, bizi tanıyan ve güleryüzünü selamını asla esirgemeyen mahalle bakkalının yerini kim tutabilir?

    ayrıca kitap içinde birçok taktikte barındırıyor. mesela sunum bölümü çok hoşuma gitti. bu bölüm sayesinde çok küçük ama bir o kadar da önemli detaylar öğrendim. kendi sunumlarım için bir dolu yeni numaram var artık :)

    ben yemek yapmayı seven biri olarak tariflerinin de hastası olduğumu belirtmek isterim keşke bir gün kendisi yapsa da yesek. (bunu belki bu yazıyı okur diye yazıyorum :)) şu tatlıların olayı nedir ya oha valla :)

    özetle görünmeyen malzeme yemeklerinizi görünür hale getirebilir bence kitabı okumakta fayda var…
568 entry daha
hesabın var mı? giriş yap