103 entry daha
  • "paran yoksa, gençliğin var abi"

    ben çığırtkanlık diye bir meşgale olduğunu "aşti içerisinde çığırtkanlık yapmak yasaktır. lütfen çığırtkanlık yapanlara itibar etmeyiniz." anonsu sayesinde öğrendim. ayrıca bana da çığırtkanlığın kralı yapılmış, yeni farkettim.

    aşti'yi bilmeyenler için söylemek gerekirse -ercan taner gibi- gelen otobüsler alt kata, gidenler üst kata yanaşır. geçenlerde otobüsle ankara'ya geldim. alt kattan üst kata tam adımımı attım ki, yanıma bir çığırtkan yanaştı. "nereye abi?" dedi, "bir yere gittiğim yok, az önce indim otobüsten" dedim. "istanbul hemen kalkıyor" dedi, " az önce geldim" diye tekrarladım. "abi 10 lira, hemen kalkıyor" dedi, " sağol" dedim. "abi, hemen çıkıyoruz" dedi, cevap vermedim. adam takıldı peşime bırakmıyor, illa götürecek istanbul'a. tam vites büyütüp hızlandım, adam arkamdan seslendi "abi, paran yoksa da gençliğin var. gel bedavaya götüreyim seni, canın sağolsun" dedi.

    o gün bu lafı "genç adamsın, çalışır kazanır paran olunca da ödeşiriz" diye anladığımdan, adama doğru dönüp geniş aile'deki ulvi gibi göğüsümün sol tarafına iki kere vurup parmaklarımla da zafer işareti yaparak teşekkür ettim. ama o günden sonra kime bu lafı dediysem, pis pis baktı. hatta geçen bir kız arkadaşıma böyle deyince "terbiyesizliğin luzumu yok" diye çıkıştı. tabi ben anlamadım niye öyle dediğini.

    geçenlerde de nicki bende kalsın, bir sözlükçü arkadaşa böyle deyince "ne biçim laf o abi, jigololuk mu yapacaz yoksa" dedi. "nereden çıkarttın, bu iltifat değil mi?" deyince, "sana laf atmış bunu diyen kadın" dedi. "lan bilmem ne petrol turizm'den bir adam gelip söyledi aşti'de bunu" dedim. "abi verilmiş sadakan varmış o vakit" dedi.

    meğer o gün lafı yemişiz. ben hala bu lafı söylediğim insanların içlerinin fesat olduğunu düşünüyorum ama bu lafı da kullanmıyorum artık. "hareket saati geçmiş otobüs kaptanlarının dikkatine. acilen peronları boşaltınız. aksi taktirde cezai işlem uygulanacaktır" anonsunu duymadan da entryi noktalıyorum.

    son olarak, aman çığırtkanlara dikkat edelim.
420 entry daha
hesabın var mı? giriş yap